Mano becukriai batonėliai

Mano becukriai batonėliai gaminami iš:

Batonėliai gaminami tokia eiga:

  1. Čija sėklas išmaišyti 100ml vandenyje. Palikti kol supjastysite vaisius.
  2. Visus džiovintus vaisius nuplauti. Visus vaisius (be datulių) supjaustyti razinos dydžio gabaliukais. Datules užpilti 200 ml vandens ir užvirti. Palikti ataušti. Suplakti arba suminkyti rankomis į košelę.
  3. Dribsnius, visus supjaustytus džiovintus vaisius, saulėgrąžų sėklas, pasmulkintus lazdyno riešutus, susmulkintą mažais gabaliukais šokoladą – viską išmaišyti. 
  4. Supilti išbrinkusias čija sėklas, suplaktas ar suminkytas datules ir viską dar kartą gerai suminkyti. Jei trūksta drėgmės, galima pašlakstyti vieno apelsino sultimis.
  5. 25×25 cm skardelę iškloti kepimo popieriumi, iškrėsti masę, suploti, išlyginti drėgnomis rankomis ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 min./190C, kol apdžius ir vos apskrus viršus. Batonėliai atvėsinami, 6 valandas palaikant šaldytuve ir supjaustomi aštriu peiliu. 

batonėliai

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.