Keto energetiniai saldainiai

Ingredientai, 20-30 vnt:

30 g goji uogų

40 g džiovintų slyvų

70 g lazdyno riešutų

45 g moliūgų sėklų

25 g sezamo sėklų su luobelėmis

45 g kokoso drožlių (arba kokoso sviesto)

20 g ekologiškos kerobos miltelių

30 g išlydyto kakavos sviesto 

20 g ištirpinto kokoso aliejaus

1 a. š. Ceilono cinamono

50 ml vandens

Eiga:

Lazdyno riešutus pakaitinti ant sausos keptuvės, kol atšoks odelė. Atvėsinti, patrinti tarp rankų ir nulupti. Suberti į plakiklį paruoštus riešutus, moliūgo ir sezamų sėklas, cinamoną. Sumalti iki miltų. 15 sek./7 greitis. Palikti inde.

Suberti prie riešutų-sėklų miltų kokoso drožles, goji uogas ir sumalti, kol drožlės susijungs su miltais. 10 sek./7 greitis.

Suberti nuplautas džiovintas slyvas, ištirpintą kakavos sviestą ir kokoso aliejų, vandens, kerobos miltelius. Sumalti iki vientisos lipnios masės apie minutę. (40 sek./8 greitis-maišant mentele).

Padėti į šaldytuvą, kad masė apstingtų.

Po 30 minučių formuoti rutuliukus ar išploti į silikonines formeles, sušaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Tuo tarpu pasigaminti glaistą.

Kai glaistas bus paruoštas, pasmeigti rutuliuką ant dantų krapštuko ir greitai pamerkti į glaistą. Jis tuoj pat sustings. Galima papildomai dar apvolioti maltuose riešutuose ar kokoso drožlėse. 

 

Šokoladinis glaistas:

20 g kokoso aliejaus– ištirpinti

1 v.š (8 g) kakavos ir 

15 g eritritolio arba Syrup gold

Sumaišyti visus ingredientus

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Susiję produktai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *