Ridikėlių salotos ir duona su vasaros sviesteliu

Ridikėlių salotos: 

  1. Plonai supjaustyti ridikėlius;
  2. Brokolio žiedynus gerai nuplauti po karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis plokštelėmis;
  3. Keli svogūno laiškai – supjaustyti smulkiai;
  4. Saujelė lapinių česnakų – supjaustyti smulkiai;
  5. Sumaišyti ridikėlius, brokolius, svogūnų laiškus ir lapinius česnakus.

Užpilas 2 porcijoms: 

Druskos, pipirų pagal skonį.

Viską sumaišyti ir apšlakstyti salotas

ridikėlių salotos

Ridikėlių salotos puikiai tinka su duona, pagardinta žaliuoju sviesteliu.

Žaliasis sviestelis:

  • 30 g moliūgų sėklų – sumalti; 
  • 15 g petražolių/krapų – smulkiai supjaustyti; 
  • 1 minkštas avokadas, išskobti ;
  • 100 g sviesto, 2 skil. česnako, ½ citrinos sultys (25 ml). 

Viską sudėti į plakiklį ir gerai suplakti

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.