Fetos sūris

Fetos sūris gaminamas iš avių, ožkų ar karvių pieno. Jis tris mėnesius brandinamas sūryme. Didžiosios Britanijos mokslininkai nustatė, kad fetos sūris – natūralus antibiotikas. Pasirodo, jame yra ypatingų pieno rūgšties bakterijų, kurios naikina kai kuriuos ligų sukėlėjus. Tik nepamirškime šiuo sūriu mėgautis saikingai, nes per didelis bakterijų kiekis gali apnuodyti organizmą.

Ingredientai:

300 g 9 proc. birios varškės 

200 g fetos sūrio 

200 g mocarella sūrio

40 g minkštos konsistencijos sviesto

5–6 skiltelių (35 g) česnako 

0,5 arbat. š.pipirų 

Apvolioti: 50 g maltų graikinių riešutų, 1 š. džiovintų čiobrelių ar Provanso žolelių, ¼  arbat. š. druskos. Užpilti: šaltai spausto aliejaus.

EIGA:

  1. Česnakus sukapoti smulkiai ir palikti plakiklyje. Varškę, sviestą, fetos ir mocarelos sūrius, pipirus dėkite į plakiklį ir išsukite iki vientisos masės (20sek/7). Statykite į šaldytuvą 30 min. 
  2. Masę kabinkite šaukšteliu, aliejumi pateptomis rankomis padarykite rutuliuką, apvoliokite riešutų ir prieskonių mišinyje ir pamerkite stiklainyje į aliejų. Į aliejų pamerkite šviežio rozmarino šakelę, įmeskite kelias česnako skilteles.
  3. Patiekite su mėgstamomis salotomis ar ant salotų lapų su avokadų skiltelėmis, juodosiomis alyvuogėmis, morkų ir kaliaropių šiaudeliais, svogūnų laiškais. 

Pastaba: šventėms tinkantis patiekalas: patraukliai atrodys su slyviniais pomidoriukais, alyvuogėmis, suverti rutuliukai ant cukinijos griežinėlių. Galite mėgautis ir vakarienei.

4 -6 porcijos Gaminti: 12 min.

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Susiję produktai

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *