Šio šventinio torto privalumai: 15 minučių malonaus jaudulio virtuvėje kuriant šventinę valgomą Lietuvos vėliavą, o rezultatas skirtas sveikesnei Lietuvai. Mes ir taip “pirmaujame” visokiais susirgimais, kuriuos daugiausia sukelia neteisingas maistas, o desertai prie jų prisideda irgi labai labai. Taigi, tortas iš vaisių ir uogų, su natūraliais gamtos saldikliais,kupinas vitaminų, antioksidantų,stiprinantis imunitetą,  nereikalaujantis daug laiko, skirtingų skonių sluoksnuotas gardėsis, kuriuo mėgautis galima iš karto!

Ingredientai:

Raudonam sluoksniui:

220 g braškių (tinka šaldytos)

1 š. (50g) medaus ar klevų sirupo

200 g aviečių (tinka šaldytos)

Papildomai: saujelė šaldytų aviečių

Žaliam sluoksniui:

2vnt. (160 g) minkštų avokadų-išskobti minkštimą

½ citrinos sulčių

2 a.š. macha žaliosios arbatos

4 vnt. (240g) žalių kriaušaičių

70 g vandens

Papildomai: saujelė pekano ar anakardžio riešutų , razinų

Geltonam sluoksniui:

2 vnt. (300 g) nuluptų eko apelsinų ir žievelė

11 vnt.(110g) natūralių džiovintų abrikosų

Eiga:

Reikalinga atsisegančiais kraštais 25 cm 0 forma.

1.Ne silikoninę formą vos patepti kokoso aliejumi, dugną galima pabarstyti sezamo sėklomis/maltais riešutais ar kokoso drožlėmis.

  1. Agar agaro tirpalas-želė:

Į puodelį įpilti 900 g vandens, įmaišyti 4 nubrauktus šaukštelius augalinio želatino Agar agaro,išmaišyti. Užvirti intensyviai maišant ir išjungti.

Raudonas sluoksnis:

1.Į trintuvą suberti braškes,avietes ,įdėti medaus ar klevų sirupo ir suplakti 1 minutę iki vientisos masės.

2.Įpilti į trintas uogas 300 g verdančio želatino tirpalo ir išplakti 5 sek. Išpilti į paruoštą torto formą. Galima įmaišyti saujelėlę šaldytų aviečių ar kitokių uogų-greičiau sustings. Pastatyti į šaldytuvą kol ruošite kitą sluoksnį.

Žalias sluoksnis:

  1. Į trintuvą sudėti avokadus, kriaušes, citrinos sultis, arbatą ir įpilti 70 g vandens. Viską suplakti iki vientisos košelės-šį kartą ji bus tirštesnė. Įpilti 300 g agaro tirpalo (pakaitinti prieš pilant) ir išplakti 10sek.

2.Tuoj pat išpilti ant sustingusio pirmo sluoksnio. Galima į šį sluoksnį įmaišyti saujelę riešutų ar razinų. Dėti į šaldytuvą.

Geltonas sluoksnis:

  1. Į trintuvą sudėti apelsinus, žievelę, nuplautus džioointus abrikosus ir suplakti iki košelės.
  2. Įpilti 300ml agaro tirpalo (pakaitinti prieš pilant) ir sup[lakti 10 sekundžių viską iki vientisos masės. Skubiai išpilti ir išlyginti.

Po 10 minučių galima mėgautis. Skanaus!