Sultinys “Žvejų džiaugsmas”

Kai nušvinta laimė ir namuose atsiranda lydekos, jas sutvarkau taip, kad galvos ir centriniai kaulai keliauja į sriubą, o iš filė pasidarau faršo. Atvėsus orams, užsimanome karštimo, tuomet iš šaldiklio išsitraukiu maišelį ir po 40 min mėgaujamės sriubyte-sultiniu. Geriame jį vieną, be duonos, pasimėgaudami kiekvienu gurkšneliu, keliaujančiu stemple žemyn (taip kaip lydeka nerdama į ežero gelmę). Tokį sultinį galima išsivirti iš visokios rūšie žuvų, tik svarbu, kad tai būtu ekologiška, ne pramniniu būdu auginta žuvis.

Sultinys gaminamas:

  • 1 kg žuvies galvų ir kaulų
  • 1/2 saliero šaknies
  • 1 didelė morka
  • 1 ryšelis, saliero stiebų
  • 1 didelis svogūnas
  • 4 lauro lapai, 10 kvepiančių pipirų, 2 a.š. druskos

Vandens pilti kol apsems žuvies kaulus, o daržoves sudėti taip, kad neplaukiotų vandenyje.

Virti 40-50min., perkošti ir prieš geriant galima įsimaištyi 1 a.š. ožkos minkšto sūrio.

Prieš pietus puodelis tokio sultinio sumažins norą prisivalgyti kepsnio ar dar kokio kito “nesveiko” maisto.

žuvies sultinys

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.