Kai nušvinta laimė ir namuose atsiranda lydekos, jas sutvarkau taip, kad galvos ir centriniai kaulai keliauja į sriubą, o iš filė pasidarau faršo. Atvėsus orams, užsimanome karštimo, tuomet iš šaldiklio išsitraukiu maišelį ir po 40 min mėgaujamės sriubyte-sultiniu. Geriame jį vieną, be duonos, pasimėgaudami kiekvienu gurkšneliu, keliaujančiu stemple žemyn (taip kaip lydeka nerdama į ežero gelmę). Tokį sultinį galima išsivirti iš visokios rūšie žuvų, tik svarbu, kad tai būtu ekologiška, ne pramniniu būdu auginta žuvis.
Sultinys gaminamas:
- 1 kg žuvies galvų ir kaulų
- 1/2 saliero šaknies
- 1 didelė morka
- 1 ryšelis, saliero stiebų
- 1 didelis svogūnas
- 4 lauro lapai, 10 kvepiančių pipirų, 2 a.š. druskos
Vandens pilti kol apsems žuvies kaulus, o daržoves sudėti taip, kad neplaukiotų vandenyje.
Virti 40-50min., perkošti ir prieš geriant galima įsimaištyi 1 a.š. ožkos minkšto sūrio.
Prieš pietus puodelis tokio sultinio sumažins norą prisivalgyti kepsnio ar dar kokio kito “nesveiko” maisto.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes