Kas turi vyrus žvejus, toms šeimoms labai pasisekė. Nieko nėra geriau už laisvai gamtoje užaugusias žuvis. Jokia lašiša neprilygs mažam ešeriukui ar kuojai. Kai mūsų šaldytuve gali pasikarti pelė, imame į rankas po meškerę ir draugiškai einame „gaudyti laimės“☺. Šį kartą užkibo 4 nemažos žuvelės, kurios buvo transformuotos į burnoje tirpstančius kotletus. Paslaptis kaip iš mažai padaryti daug: į žuvies faršą įmalti svogūną, saliero lapkočių, cukinijos ar brokolio gabaliuką, o surišimui šį kartą dėjau ne kiaušinį, o linų sėmenų išspaudų kelis šaukštus. Tekstūra buvo šilkinė!
3-4 porcijos
- 300g išvalytos žuvies, be stuburinio kaulo
- 80 g svogūno
- 150 g morkų
- 2 saliero stiebai
- 4 skilt. česnako
- 20 g linų sėmenų išspaudų arba 1 v. š. gysločio miltelių
- 3 v. š. nerafinuoto kokoso aliejaus
Prieskonių: druskos, kvepiančių pipirų, ciberžolės, maltos kalendros
Padažui: 1 indelis jogurtinės grietinės ir sauja džiovintų pievagrybių ar kitų grybų
Garnyrui: cukinijos griežinėliai, brandinto sūrio, citrinos sulčių ir kapotų krapų.
Eiga:
- Sumalti žuvį ir daržoves per labai tankų mėsmalės sietelį. Sumaišyti su prieskoniais ir linų sėmenų išspaudomis ar gysločio milteliais. Formuoti drėgnomis rankoimis nedidelius kotletukus ir dėti į šaltą troškintuvą.
- Ant kotletukų viršaus uždėti 2 v.š kokoso aliejaus ir uždengti. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol iš kotletukų ims skirtis skystis-apie 8-10 minučių. Tuomet supilti grietinę, suberti grybus ir dar patroškinti 10-12 minučių.
- Tuo pačiu iškepti orkaitėje cukinijų griežinėlius. Dedu juos ant grilinės (su nelygumais) skardelės, patepu skystu kokoso aliejumi,pabarstau sausų žolelių mišiniu, tarkuotu sūriu ir kepu 12min./180C įkaitintoje orkaitėje.
- Lėkštėje viską pašlakstyti citrinos sultimis, cukinijas paskaninti kapotais krapais.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Ačiū