„Mėlyni“ pusryčiai

Daugelis tikrai žino, kad mėlynės yra naudingos akims. Šviežios mėlynės arba mėlynių sultys mažina akių nuovargį, gerina regėjimą ir tinklainės atsinaujinimą. Taip pat sustiprina matymą prietemoje ir padeda dirbantiems dirbtinėje šviesoje ar ilgai dirbantiems su kompiuteriu.

Mėlynės pasižymi gausiu kalio, fosforo, kalcio, ypač daug geležies ir mangano kiekiu. Jie aktyvina angliavandenių, baltymų ir riebalų apykaitą bei hormonų sintezę, reikalingą augimui, kraujo gamybai, audinių kvėpavimui. Kai trūksta mikroelementų, sutrinka biologiškai veiklių medžiagų – fermentų, hormonų ir vitaminų susidarymas.  Todėl pusryčiai su mėlynėmis yra puiki išeitis, norint gauti gausią vertingų medžiagų dozę visai dienai.

2 porcijoms reikės:

  • 100 g ricotta sūrio;
  • 150 g natūralaus eko jogurto;
  • 300 g 9 proc. eko varškės;
  • 2 stiklinės mėlynių + šilauogių.

Gaminimo eiga:

Ricotta sūrį, varškę, jogurtą ir 1 stiklinę mėlynių suberti į blenderį ir plakti apie 1 minutę. Išdėti į dubenėlius ir apiberti likusiomis mėlynėmis ir šilauogėmis.

Vaikams dėl saldumo galima pašlakstyti šaukštelį medaus ar pabarstyti supjaustytų datulių.

Susiję produktai

-40%
Akcija!

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.