Kopūstai, kopūstai, kopūstai… Tai daržovė, kuri privalo nors kas antrą dieną patekti žiemos metu į Jūsų lėkštę. Tai pigiausias natūralus vaistas! Kopūstai gydo vidurių užkietėjimą, skrandžio opas, odos ligas, egzemą, geltą, reumatą, artritą, podagrą, širdies ligas, akių sutrikimus, juos valgant galite sumažinti antsvorį, sustabdyti senėjimo procesus ir sumažinti Alzheimerio ligos riziką. Jei norite nesijausti apsunkę, bet sotūs, suvalgykite du dubenėlius tokios sriubytės ir per žiemą nepriaugsite svorio ir neišsekinsite organizmo.
4 porcijoms reikės:
- 1/4 nedidelio kopūsto, supjaustyti šiaudeliais
- 2 nedideli svogūnai, kubeliais
- 2 pomidorai, kubeliais
- 1 stiklinė natūralių virtų ryžių (galima keisti juodais ar raudonais ryžiais arba quinoa kruopomis)
- 1 šaukštas ghee sviesto – kepinimui
- 1 indelis trintų pomidorų (500ml)
Prieskoniai: po 1/2 šaukštelio druskos ir čili pipirų, 1 šaukštas kapotų (gali būti šaldytos) petražolių ar salierų, lauro lapas
Skonio sustiprinimui: 4 šaukštai sutarkuoto kietojo sūrio (geriausia avies ar ožkos)
Sriubytė gaminama:
- Puode ištirpinti sviestą, suberti prieskonius ir svogūnus. pakepti 2 min.
- Suberti supjaustytus kopūstus ir pomidorus. Troškinti intensyviai maišant 2 min.
- Supilti trintus pomidorus, suberti virtus ryžius, jei reikia dar papildyti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves. Virti dar 4min.
- Patiekiant užberti sūrio.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes