Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia.
O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.
Taigi, tuoj turėsime šviežių mėtų ir pasigaminti tokius ledus, tinkančius pasimėgauti šiltais vakarais, tikrai verta!
„Žalieji“ jogurto ledai su čija sėklomis ir Matcha
- 70 g (6 šaukštai) čija sėklų
- 300 g riebaus natūralaus jogurto
- 2 laimų sultys + tarkuota žievelė
- Sauja šviežių arba 1 šauštas džiovintų sukapotų mėtų
- 1 arbat. š. žalios „Matcha“ arbatos miltelių (nebūtinai)
- 1 minkštas avokadas-išskobti
- 25 vnt. išlukštentų pistacijų– pakapoti
Saldumui : 2 šaukštai (50 g) Sukrin -cukraus pakaitalo arba medaus/klevų sirupo
Eiga:
- Atskirame inde sumaišyti čija sėklas, (matcha arbatos miltelius) ir mėtas.
- Į plakiklį sudėti avokadą, saldiklį, supilti laimo sultis,nutarkuotą žievelę ir suplakti plakikliu iki vientisos košelės.
- Į jogurtą supilti gautą žalią košelę, supilti sėklų mišinį ir suplakti nedideliu greičiu plakikliu arba kruopščiai išmaišyti šaukštu.
- Suberti kapotus riešutus, išmaišyti dar kartą ir padėti 3-4 valandoms į šaldytuvą.
- Po to dar galima pašaldyti valandą šaldiklyje.
- Patiekiant apibarstyti pistacijomis, puošti mėtomis.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Marija
Gaminome,šiandien ragavome.Ledai pavyko,skonis puikus.Išbandysim ir kitus receptus.Ačiū,kad dalinatės savo kūriniais.
Jūs šauni ikvepianti geriui. ????????