Kai organizmas šaukia “vitaminų!”, juos galima įdomiai ir skaniai “supakuoti” į labai įvairius produktus ir patiekalus. Žolių naudingosios savybės riebaluose tarsi užsikonservuoja, todėl ir daromi kvapieji žolelių aliejai ar sumaltos supresuojamos žolės užpilamos aliejumi. Šį kartą viskas paprasčiau – greiti vertingi pusryčiai – duonelė su žaliuoju sviestu. Toks sviestelis užrakina naudingas žalumynų savybes ir kelias dienas gali pabūti šaldytuve arba galite suvynioti į maistinę plėvelę ir užšaldyti. Visada patogu po ranka turėti skanų ir naudingą pagardą.
Žaliasis sviestelis:
- 200 g kambario temperatūros 82% sviesto;
- 1 minkštas avokadas;
- 4 šakelės petražolių;
- 4-5 šakelės krapų;
- 4-5 dilgėlių šakelės;
- 5-6 špinatų lapai (žiūrint kokio dydžio);
- 3 skilt. česnako;
- 1 nubrauktas a.š. druskos;
- 1/2 a.š pipirų;
- 1/2 citrinos sultys.
Viską suplakti blenderyje iki vientisos masės. Tepti ant sveikos duonelės, valgyti su salotomis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes