Salotas sudaro beveik vanduo ir, jeigu jas valgysime vienas, jos beveik prilygs mineraliniam vandeniui. Mažiausiai maistingos yra Iceberg salotos. Kaip šmaikštauja žurnalistai, šios salotos – tai prekybos centrų ir greito maisto restoranų sumuštinių salota, kuri labiausiai vertinama dėl savo traškumo. Tuo tarpu romaninės ar kartesnės salotos turi nemažai mineralinių medžiagų bei vitaminų. Romaninės salotos turi folio rūgšties, kuri yra labai naudinga širdžiai. Yra įrodyta, kad 2 puodeliai (500 ml) šių salotų turi 40 procentų visos reikalingos kasdienės folio rūgšties normos ir 10 procentų visos dienos skaidulų normos .
Ingredientai:
- Salotų mišinys – geriau įvairialapių, įvairaus skonio salotų miksas arba 1 romaninė salota;
- ½ galvutės brokolio – supjaustyti smulkiais žiedynais;
- 1 jauna cukinija;
- ½ indelio ekologiškų žaliųjų alyvuogių;
- 2 v. š. nelukštentų sezamo sėklų;
- 2 v. š. nefiltruoto obuolių acto;
- 1 a. š. druskos, šviežių petražolių;
- 3-4 v. š. ekologiško alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. granatų balzamiko.
Eiga
- Visas daržoves susipjaustyti norimomis formomis ir dydžiais.
- Dubenėlyje sumaišyti obuolių actą su aliejumi ir pašlakstyti sumaišytas daržoves. Paviršių pašlakstyti granatų balzamiku ir pabarstyti sezamų sėklomis ir kapotomis petražolėmis.
- Valgyti su “Tinginių duona” arba prie bet kokio baltyminio maisto.
- Cukinijas dažniausiai valgau žalias, nes man jos tinka į visas salotas ir “nepaleidžia vandens”, kaip agurkai :).
- Jaunos cukinijos – gėris vasaros virtuvėje. 100 gramų šviežios cukinijos yra tik 15 kalorijų. Tiesa, lieknėjantiems svarbu mokėti tinkamai jas paruošti. Geriausia jas valgyti žalias, tačiau galima šiek tiek termiškai apdoroti, arba paruošti ant grotelių. Į šią daržovę gana stipriai įsigeria riebalai, todėl nerekomenduočiau jos kepti naudojant riebalus.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Žmogus ne siuksledeze ,tad reik žiūrėti ką sėdi į burną . 🤗😊 Tada ir bus sveikam kūne sveika siela 😀😉