Tinginių KETO duona

Galima išsikepti duoną sutepant tik vieną maišymo indą ir sugaištant tik 9 minutes, kol susversite produktus, sumaišysite ir supilsite į formą. Kartais nespėja įkaisti orkaitė, o duonos forma jau būna užpildyta paruošta tešla. Tokia duona tinka greitam užkandžiui karštą vasaros dieną, kai ant riekelės užsitepi kaimiško sviestelio ir kerti su didžiuliu kiekiu žalių, traškių, savo daržo salotų. Tereikia namuose visada turėti kokybiškų ingredientų ir noro valgyti tinkamą maistą.

Tegul ir jūsų namai pakvimpa duona!

Tinginių KETO duona

Tinginių KETO duona

100 g abisininių posmilgių miltų (TEFF) / burnočio (amarantus) miltų/  grikių miltai

100 g moliūgų sėklų miltų/ kanapių miltų

200 g duonos mišinio su moliūgų sėklomis

500 g vandens,1 nubrauktas šaukštas druskos

70 g ištirpinto kokoso aliejaus

 

Eiga:

Išmaišyti visus miltus, t.y. sausus ingredientus maišymo dubenyje.

Supilti į miltus skystą aliejų ir vandenį. Intensyviai maišyti, nes masė ims tirštėti. Sukrėsti į duonos kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir suformuoti gražų kepaliuko paviršių silikonine mentele, sudrėkinta vandeniu.

Kepti 40 min./180 C be oro pūtimo ir 15 min su oro pūtimu.

P.S. Galima kepti keksinėse formelėse, puošti sezamo sėklomis, graikiniais riešutais.

Susiję produktai

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *