Troškinys su saldžiomis bulvėmis ir baklažanu

Greitai pagaminamas troškinys su saldžiomis bulvėmis ir baklažanu. 

3 asmenims: 

  • 2 plaštakos dydžio batatai, supjaustyti 0,5 cm griežinėliais
  • 2 svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
  • 1 baklažanas, supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir po to pusiau
  • 1 cukinija, panašiai kaip baklažaną
  • 1/4 kalafijoro, išskirstyti žiedynais
  • 1 a.š ciberžolės
  • 1 š ghee sviesto – kepimui
  • 5-6 rozmarino šakelės
  • druskos, pipirų

Eiga:

  1. Ant troškintuvo dugno ištirpinti sviestą, pakepti svogūnus ir ciberžolę dvi minutes.
  2. Suberti bulves, pakepti 3 min. Apversti, įpilti 150 ml vandens, pabarstyti druska ir pipirais.
  3. Suberti baklažaną, išmaišyti, uždengti ir palikti 5 min troškintis.
  4. Suberiame cukiniją, kalafijorus, ant viršaus uždedame rozmariną ir paliekame  dar 7-8 minutėms.
  5. Tuo tarpu galima pasiruošti salotas.
  6. Troškinys patiekiamas užpjaustant puskiečio sūrio. Puikiai tinka avių ar ožkų sūris.

troškinys

troškinys


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.