Greitai pagaminamas troškinys su saldžiomis bulvėmis ir baklažanu.
3 asmenims:
- 2 plaštakos dydžio batatai, supjaustyti 0,5 cm griežinėliais
- 2 svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
- 1 baklažanas, supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir po to pusiau
- 1 cukinija, panašiai kaip baklažaną
- 1/4 kalafijoro, išskirstyti žiedynais
- 1 a.š ciberžolės
- 1 š ghee sviesto – kepimui
- 5-6 rozmarino šakelės
- druskos, pipirų
Eiga:
- Ant troškintuvo dugno ištirpinti sviestą, pakepti svogūnus ir ciberžolę dvi minutes.
- Suberti bulves, pakepti 3 min. Apversti, įpilti 150 ml vandens, pabarstyti druska ir pipirais.
- Suberti baklažaną, išmaišyti, uždengti ir palikti 5 min troškintis.
- Suberiame cukiniją, kalafijorus, ant viršaus uždedame rozmariną ir paliekame dar 7-8 minutėms.
- Tuo tarpu galima pasiruošti salotas.
- Troškinys patiekiamas užpjaustant puskiečio sūrio. Puikiai tinka avių ar ožkų sūris.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes