Tortas be miltų ir cukraus

Tortas be miltų ir cukraus mamos dienos proga gaminamas iš: (25 cm apvali forma)

  • 200 g kokoso drožlių arba 1 šviežias kokosas
  • 4 XL tryniai ir baltymai, išplakti atskirai
  • 150 g minkšto sviesto
  • 150 g razinų, išmirkyti
  • 200 g 72% šokolado
  • 1 a.š. sodos
  • 1 a.š. cinamono
  • 50 g (6 nedideliai) šaukštai tapijokos miltų arba 100 g avižų miltų

Torto papuošimui:

  • 3 kivi
  • 2 a.š. macha arbatos
  • 3 š agavos syrupo
  • 200 g anakardžių, išmirkyti per naktį
  • 1 š (50g) kokoso aliejaus-ištirpinti

Eiga:

  1. Išplakti baltymus
  2. Kokoso drožles malti apie 1 min arba šviežią kokosą susmulkinti iki drožlių. Palikti blenderyje.
  3. Sudėti ištirpintą sviestą, pasmulkintą šokoladą, trynius, išmirkytas razinas –suplakti viską apie 30sek.
  4. Atskirame inde sumaišyti sausus produktus (miltus, cinamoną, soda)
  5. Visus ingredientus atsargiai išmaišyti.
  6. Supilti į pateptą sviestu ir kakava pabarstytą 25 cm skersmens formą, išlyginti ir kepti 45min./190C.
  7. Pagaliuku patikrinti ar nelimpa. Atvėsinti.
  8. Kol vėsta tortas, pasigaminti papuošimui kremą.
  9. Suplakti visus papuošimo ingredientus ir užtepti ant torto. Tortas puošiamas uogomis, palaikomas šaldytuve apie 1 val. prieš patiekiant.

Daugiau sveikų desertų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/desertai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Tortas be miltų ir cukraus


    • Eglė Janušytė komentuoja:

      Sveiki, Viktorija,

      sodos gesinti nereikia, nes spanguolių rūgštis tai padaro. Jei neramu, galima nugesinti citrinos sultimis.