Tortas be miltų ir cukraus mamos dienos proga gaminamas iš: (25 cm apvali forma)
- 200 g kokoso drožlių arba 1 šviežias kokosas
- 4 XL tryniai ir baltymai, išplakti atskirai
- 150 g minkšto sviesto
- 150 g razinų, išmirkyti
- 200 g 72% šokolado
- 1 a.š. sodos
- 1 a.š. cinamono
- 50 g (6 nedideliai) šaukštai tapijokos miltų arba 100 g avižų miltų
Torto papuošimui:
- 3 kivi
- 2 a.š. macha arbatos
- 3 š agavos syrupo
- 200 g anakardžių, išmirkyti per naktį
- 1 š (50g) kokoso aliejaus-ištirpinti
Eiga:
- Išplakti baltymus
- Kokoso drožles malti apie 1 min arba šviežią kokosą susmulkinti iki drožlių. Palikti blenderyje.
- Sudėti ištirpintą sviestą, pasmulkintą šokoladą, trynius, išmirkytas razinas –suplakti viską apie 30sek.
- Atskirame inde sumaišyti sausus produktus (miltus, cinamoną, soda)
- Visus ingredientus atsargiai išmaišyti.
- Supilti į pateptą sviestu ir kakava pabarstytą 25 cm skersmens formą, išlyginti ir kepti 45min./190C.
- Pagaliuku patikrinti ar nelimpa. Atvėsinti.
- Kol vėsta tortas, pasigaminti papuošimui kremą.
- Suplakti visus papuošimo ingredientus ir užtepti ant torto. Tortas puošiamas uogomis, palaikomas šaldytuve apie 1 val. prieš patiekiant.
Daugiau sveikų desertų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/desertai/
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
O sodos nereikia nugesinti?
Sveiki, Viktorija,
sodos gesinti nereikia, nes spanguolių rūgštis tai padaro. Jei neramu, galima nugesinti citrinos sultimis.