Šparaginės pupelės prieš senėjimą

Sėju tik vieną lysvę šparaginių pupelių, bet jos man atsidėkoja gausiomis ankštimis, kurias susidedu į maišelius, šaldiklį ir jos gelbsti greitiems pietums ar vakarienei. Tai vienintelė rūšis pupelių, kurias galime valgyti ir jas labai mėgstame. jau seniai yrodyta, kad šparaginės pupelės teikia didelę naudą sveikatai: turi daug skaidulinių medžiagų ir mažai kalorijų, antioksidantų ir svarbių vitaminų C, A, D, E, B1, B2, B6, B12, PP, folio rūgšties, natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio, cinko, seleno ir jodo. 100 g virtų šparaginių pupelių turi maždaug 13 proc. rekomenduojamos vitamino C dienos normos. Pupelėse yra gyvybiškai svarbaus vitamino K, kuris būtinas stipriems kaulams. Na, o šaldytos šparaginės pupelės išlaiko beveik visas vertingas medžiagas, tik nereikia jų pervirti, perkepti ir sugadinti. Jei liko nuo praeitos dienos keptos, troškintos ar virtos mėsos, galite įdėti į tokį troškinį, o gali būti tik vegetariškas maistas. Gaminama didesnėje keptuvėje-troškintuve.

4 porcijos:

  • 2 dideli svogūnai, pusžiedžiais
  • 1 š ghee sviesto-kepimui
  • 3 saujos šaldytų ar šviežių šparaginių pupelių (500g)
  • 4 saliero stiebai, juostelėmis
  • 5 skiltelės česnako, po 2 a.š. ciberžolės ir raudonos paprikos miltelių
  • 1/4 keptos/virtos/garintos teisingai augintos vištos, suplėšyti gabaliukais, nuimti nuo kaulų

Patiekti su raugintais agurkais ir rukola

šparaginės pupelės

Eiga:

  1. Įkaitinti sviestą, suberti prieskonius ir svogūnus. pakepti 2 min, maišant.
  2. Supilti neatšildytas šparagines pupeles, 100 ml vandens, uždengti ir troškinti ant vidutinės ugnies 5min. pasiruošti per tą laiką mėsą-nuimti nuo kaulų. Supjaustyti saliero stiebus.
  3. Atidengti dangtį, suberti mėsos gabaliukus, salierus, kapotą česnaką, pabarstyti druska ir pipirais, uždengti. Troškinti dar 5min.
  4. Patiekti su raugintais agurkais ir šviežiais žalumynais :rukola ar špinatų lapeliais.

šparaginės pupelės

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.