Šokoladiniai blynai su žemuogėmis

Šokoladiniai blynai su žemuogėmis receptas gimė todėl, kad vakar  užsiplikinome per daug pilno grūdo avižinių dribsnių ir šiandien pusryčiams sprendėme kas valgys vakarykščią košę, o kas virsis naują. Kad abu būtume nenuskriausti, panaudojau ją naujam receptui :). Taip ir gimsta iš likučių šedevrai :)))

Šis receptas jums patiks, jei savaitgalio pusryčiams ar pietums norite pagaminti kažką ypatingo – sotaus, kvepiančio, afrodiziakinio ar tingite kepti pyragą , bet norite deserto prie arbatos. Arba kaip mano atveju-reikia sunaudoti nesuvalgytą košę.  Tešlai naudoju ypatingąjį kerobą, bet galite rinktis kokybišką kakavą – rezultatas bus tas pats. Tik tiek, kad kerobas yra vertingesnis ir nesukelia alergijos kaip šokoladas. Daugiau apie kerobą galite pasiskaityti čia:  http://www.saulegraza.com/2015/05/kerobas-pries-sokolada.html

Išeiga: 5 keptuvės po 9 blynelius.

Šokoladiniai blynai su žemuogėmis gaminami iš:

šokoladiniai blynai

Eiga:

  1. Bananus, kiaušinius, augalinį pieną,dribsnius, datules, sviestą ir avižų košę sudėti į plakiklį ir suplakti 1min.
  2. Suberti avižų sėlėnas, miltus, kerobą ir išmaiyti nedideliu greičiu arba labai trumpai.
  3. Kepti ant labai mažo kiekio ghee sviesto (vos patepti keptuvę), nes sviestas išsiskirs iš blynų.
  4. Šokoladiniai blynai patiekiami su šviežiomis uogomis, trintomis braškėmis ar žemuogėmis, slyvomis.

šokoladiniai blynai su žemuogėmis

Daugiau sveikų sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.