Skumbrė ar dorada su vasaros daržovėmis – 2 porcijos:
- 1 atvėsinta dorada ar menkė;
- Daug krapų su stiebais (3-4 vnt);
- 1 citrina;
- Brokolių žiedynai 5-8 vnt;
- Druskos, pipirų;
- 1 v.š. kokoso aliejaus.
Salotoms:
- Salotų lapų;
- Šviežių agurkų;
- Paprikos;
- Saliero stiebų;
- Alyvuogių aliejaus, citrinos.
Gaminimo eiga:
- Išvalyti skubrę ar doradą, įpjauti iki stuburo, atversti kaip knygą ir pabarstyti pipirais, druska.
- Citriną supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant vienos skumbrės pusės. Dėti ant citrinos kelias krapų šakeles ir užversti žuvį.
- Įdėti kokoso aliejaus, ant keptuvės išdėti krapų šakeles, ant jų – žuvį, įdarytą citrina ir krapais. Likusią citriną galima padėti aplink žuvį į keptuvę. Įpilti 120ml vandens ar kokoso pieno ir uždengus troškinti 10 minučių.
- Sudėti į keptuvę brokolio žiedynus ir palikti kelias minutes juos sušilti.
- Valgyti su gaiviomis vasaros daržovėmis.
VIDEO receptas ir daugiau informacijos apie žuvies naudą laidoje ,,Sveikatos kodas” – Kokia žuvų vartojimo nauda mūsų organizmui?
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes