Saulėti vafliai

Ar įsivaizduojate geresnius savaitgalio pusryčius, nei kvepiantys, gardūs vafliai su uogų užpilu? Aš ne! Todėl dalinuosi labai skanių ,,saulėtų” vaflių receptu!

„Šlapi” vaflių ingredientai:

  • 300 g moliūgo – smulkiai sutarkuoti;
  • 200 g 9 proc. rupios varškės;
  • 80 g Eritritolio arba išmirkytų razinų;
  • 2 v. š. sezamo aliejaus arba ištirpinto ghee sviesto;
  • 3 kiaušiniai;
  • Apie 200 ml vandens.

„Sausi”  vaflių ingredientai:

Saulėtų vaflių gaminimo eiga:

  1. Sudėti į dubenį visus „šlapius“ ingredientus ir gerai suminkyti ranka, kad susitrintų varškės grūdeliai, suminkštėtų sutarkuotas moliūgas.
  2. Įmaišyti sausus ingredientus ir vėl gerai išminkyti. Tešla bus minkšta, kaip kambario temperatūros sviestas arba tiršta grietinė. Jei per sausa ir trapi, įminkykite šlakelį vandens.
  3. Įkaitinti vaflinę, patepti sviestu ir po šaukštą suformuotą rutuliuką tešlos dėti į vaflinę. Jei neturite vaflinės, suformuokite varškėčių tipo kepsniukus ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su trintomis uogomis ar atvėsę skanūs kaip desertiniai vafliai.

sveiki vafliai

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Saulėti vafliai


  1. tatjana romanovskiene komentuoja:

    Kai gausiu is Jusu uzsakytas prekes kepsiu patekalus ,nes jau gaminau pagal Jusu receptus ,kurios gaunu esu uz viska labai dekinga ,nes viska ka iskepu labai man skanu ir draugus vaisinu.Su Pagarba Tatjana