Salotos su omletu, universalus maistas – laimingų vištų kiaušiniai ir įvairios daržovės. Toks derinys nepamaišys ryte, puiku – greitiems pietums ir idealu lengvai, sočiai vakarienei. Omleto paslaptis – kokybiški, naminiai, švieži kiaušiniai ir gera keptuvė.
Dar saldus, skanus svogūnas ir mažas šaukštelis ghee sviesto.
Ištirpiname sviestą, sudedame svogūno kubelius, tuo tarpu suplakame po 2 kiaušinius “ant galvos” ir supilame į keptuvę. Užberiame vos druskos, pipirų, pamaišome, uždengiame ir išjungiame. Omletas “bręsta”, o mes ruošiame salotas.
Salotos su omletu – 3 ims asmenims:
- 1 kaliaropė, sutarkuoti šiaudeliais
- 3 morkos, sutarkuoti šiaudeliais
- 20 saldžių žirnelių anksčių, supjaustyti
- 1 sauja sultenės ir žiupsnis daigų (naudojau liucernos)
- 1/2 brokolio, supjaustyti smulkiais gabaliukais, panaudoti ir kietąją dalį (galima sukapoti blenderyje su plačiu dugnu)
- 5-6 šakelės petražolių, sukapoti smulkiai
Užpilas:
- 1/2 citrinos sultys arba 2 š obuolių acto (rinktis eko)
- 1 š kanapių aliejaus
- po 1/2 a.š druskos, pipirų, provanso žolelių
- 2 cm tarkuoto imbiero
Viską sumaišyti ir užpilti ant salotų su omletu.
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes