Obuolainis iš saldžių obuolių

Ėjau pas kaimyną kiaušinių, o parsinešiau obuolių… 🙂 Atrodo ir mes dar turime savų, tačiau nežinau kodėl taip yra, bet kaimyno obuoliai skanesni 🙂 ? Dažnai girdžiu, jog kaimyno ir namas gražesnis, žmona geresnė, ir gyvena geriau… O apskritai verta paimti tai, kuo žmonės dalinasi iš širdies ir nelyginti savęs su kitais. Gyvenkime gražiai savo namuose, džiaukimės, kad esame sveiki ir kepkime sveikatai palankius pyragus kaip šis obuolainis. 

Obuolainis iš kaimyno saldžių obuolių

Išeiga: orkaitės kepimo skarda

Dideliame dubenyje sumaišyti sausus produktus:

Šlapi ingredientai“- visus kartu suplakti blenderiu:

  • 100 g ištirpinto sviesto
  • 4 L dydžio kiaušiniai
  • 500 g jogurto + 1 a. š. sodos (jei Fiberfin, tai soda nebūtina)
  • 250 g džiovintų datulių– nuplauti

Papildomai:

  • 2-3 v. š. maltų lazdyno riešutų
  • 4-5 v. š. trintų uogų (naudojau avietes)
  • 15 obuolių be sėklalizdžių, perpjautų per pusę

Obuolainis gaminamas:

Visus šiuos „šlapius“ ingredientus suplakti apie 2 minutes blenderiu ir supilti į miltus. Gerai išmaišyti.

Skardą patepti sviestu, pabarstyti maltais riešutais. Supilti tešlą, išlyginti ir vienodomis eilėmis sudėti obuolių puseles. Tarpuose po šaukštelį sudėti trintų uogų.

Kepti 40-45min./180C, kol gražiai apskrus.

Obuolainis

Obuolių pyragas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.