Ėjau pas kaimyną kiaušinių, o parsinešiau obuolių… 🙂 Atrodo ir mes dar turime savų, tačiau nežinau kodėl taip yra, bet kaimyno obuoliai skanesni 🙂 ? Dažnai girdžiu, jog kaimyno ir namas gražesnis, žmona geresnė, ir gyvena geriau… O apskritai verta paimti tai, kuo žmonės dalinasi iš širdies ir nelyginti savęs su kitais. Gyvenkime gražiai savo namuose, džiaukimės, kad esame sveiki ir kepkime sveikatai palankius pyragus kaip šis obuolainis.
Obuolainis iš kaimyno saldžių obuolių
Išeiga: orkaitės kepimo skarda
Dideliame dubenyje sumaišyti sausus produktus:
- 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių
- 110 g kokoso miltų
- 2 a. š. ceilono cinamono
- 1 v. š. Fiberfin ląstelienos (nebūtinai, jei neturite. Galite dėti sodos į jogurtą)
„Šlapi ingredientai“- visus kartu suplakti blenderiu:
- 100 g ištirpinto sviesto
- 4 L dydžio kiaušiniai
- 500 g jogurto + 1 a. š. sodos (jei Fiberfin, tai soda nebūtina)
- 250 g džiovintų datulių– nuplauti
Papildomai:
- 2-3 v. š. maltų lazdyno riešutų
- 4-5 v. š. trintų uogų (naudojau avietes)
- 15 obuolių be sėklalizdžių, perpjautų per pusę
Obuolainis gaminamas:
Visus šiuos „šlapius“ ingredientus suplakti apie 2 minutes blenderiu ir supilti į miltus. Gerai išmaišyti.
Skardą patepti sviestu, pabarstyti maltais riešutais. Supilti tešlą, išlyginti ir vienodomis eilėmis sudėti obuolių puseles. Tarpuose po šaukštelį sudėti trintų uogų.
Kepti 40-45min./180C, kol gražiai apskrus.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes