Kalbant apie mitybą sergant diabetu, prieš akis iškyla du produktai – avižos ir saldžioji bulvė. Vienas dėl sotumo, skaidulų šaltinio, mikroelementų ir cukraus uolių sumažinimo, o kitas dėl to, kad ši saldi bulvė vos ne sveikiausias produktas žemėje! Ir dar valgant šiuos keksiukus, būsite ne tik sotūs ilgam, bet ir patenkinsit saldumynų potraukį. Saldžios bulvės keksiukai – receptas, subalansuotas sergantiems diabetu, bet tinka visiems!
Išeiga – 16vnt arba skardelė 25cmx25cm.
Saldžiosios bulvės keksiukai – reikės:
- 220 g (1 stiklinė) avižų ar pino grūdo avižų miltų;
- 25 g (2-3..š) avižų sėlenų;
- 15 g (1 š) malto cinamono;
- 1 a.š ciberžolės;
- 2 a.š. kepimo miltelių ar gesintos sodos;
- 150 g (20vnt) natūralių džiovintų abrikosų;
- 400 g (1 vnt) saldžios bulvės;
- 2 apelsinai (350 g be žievės) ir tarkuota eko žievelė;
- 4 M kiaušiniai (260g);
- 60 g kokoso aliejaus;
- 1 apelsinas+žievelė;
- 200 g (1 stiklinė) spanguolių ar juodųjų serbentų (tinka šaldyti);
- Kokoso drožlių ir sezamo – pabarstymui.
Saldžiosios bulvės keksiukai – gaminimas:
- Sumalame avižas su apelsino žievele iki miltų, išpilame į didelį dubenį, Įberiame cinamoną, kepimo miltelius, ciberžolę. Išmaišome.
- Į plaktuvą sudedame supjaustytą bulvę, apelsinus, kokoso aliejų, abrikosus ir kiaušinius. Suplakame apie 1min. iki tarkių konsistencijos. Supilame į tą patį dubenį.
- Įmaišome į masę uogas.
- Skardą patepame kokoso aliejumi, pabarstome kokoso drožlėmis arba tiesiai dedame į silikonines keksines formeles. Kepame apie 45-50 min./180C.
- Stebėti paviršių, kad neapdegtų, o tik gražiai pakiltų. Atvėsinti ir valgyti.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Išbandyta. Patiko ne tik man ir vyrui, bet ir smaližiams vaikams????
Džiaugiuosi 🙂