Šaldytų moliūgų pyragas

Daugelis naminius moliūgus užšaldo kubeliais, o po to be sriubos nieko įdomaus ir nesugalvoja. Tiems, kam trūksta idėjų, ką gaminti iš šaldytų moliūgų, siūlau puikų, paprastą pyragą, tinkantį ir dideliems ir mažiems.

Pyragas „ Moliūgų tvistas“

Užtruksite tik 15 min virtuvėje, o rezultatas išvers iš koto – toks švelnus, drėgnas, kvapnus ir sotus 🙂

Galima valgyti be jokio kaltės jausmo…

Šaldytų moliūgų pyragui reikės:

Eiga:

1.Avižas, cinamoną ir kardamonus sumalti sausame inde iki miltų. Palikti plakiklio inde.

2.Į plakiklio indą sudėti graikinius riešutus, sviestą, datules, bananus ir suplakti iki košelės. Išimti į maišymo dubenį.

3.Sudėti moliūgo masę (gali būti nepilnai atšildyta) į plakiklį, suberti avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir išmaišyti 30sek. vidutiniu greičiu arba trumpiau iki košelės. Išimti į dubenį.

4.Pusę paruoštos masės sukrėsti į kepimo formą 25x25cm arba apvalią 26cm, išklotą popieriumi ir pabarstyti anakardžiais, moliūgo sėklomis, cukatais. Ant viršaus  išlyginti likusią tešlą ir paviršių pabarstyti sezamu ir likusiomis moliūgo sėklomis bei papuošti anakardžiais. Lengvai paspausti.

5.Kepti įkaitintoje orkaitėje 40min./175C/su konvekcija, kol paviršius gražiai parus. Atvėsinti, po to supjaustyti.

Pastaba: jei kas mėgsta saldžiau, galima nedėti rugščių svarainių arba ištraukus iš orkaitės, dar karštą apšlakstyti dviem šaukštais medaus. Jei kas nori šviesesnio pyrago, vietoj graikinių riešutų galima naudoti valytus migdolus ar anakardžius. Aš sunaudojau paskutinius svarainius…

šaldytų moliūgų pyragas


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.