Šakninės daržovės su lašišiniu upėtakiu

Ingredientai:

  • 1 mažas saliero gumbas – supjaustyti nedideliais kubeliais,
  • 1 morka – griežinėliais ar kubeliais,
  • 300 g moliūgo ar cukinijos – didesniais kubeliais,
  • 1 v. š. miso pastos,
  • 2 šakelės rozmarino,
  • 1 v. š. ghee sviesto,
  • 2 skiltelės česnako – sutraiškyti,
  • 100 ml vandens,
  • 200 g sūdytos lašišos plonyčių pjausniukų,

½ citrinos sulčių.

Eiga:

  1. Į platų troškintuvą įpilti vandens, sudėti sviestą, išmaišyti miso pastą ir suberti saliero kubelius. Uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.
  2. Suberti supjaustytas morkas ir cukinijas, įdėti rozmarino šakeles, česnakus. Uždengti ir patroškinti 7-9 minutes ant nedidelės kaitros.
  3. Sudėti plonai supjaustytus upėtakio gabaliukus ir uždengus dar pakaitinti 2 minutes. Patiekiant apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti krapais ar svogūnėliais.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


6 komentarai po “Šakninės daržovės su lašišiniu upėtakiu


  1. Rita komentuoja:

    Ačiū, labai skanu ir naudinga. Jūsų receptai visi puikūs, greitai pagaminami patiekalai, o svarbiausia – sveiki !