“Klauskite daktaro” laidai filmavome nuostabaus skonio sūrio paplotėlius su Kale kopūstais.
Įrašą žiūrėkite čia
SŪRIO PAPLOTĖLIAI
- 100 g kietojo ožkų pieno brandinto sūrio
- 100 g minkštesnio (jaunesnio) ožkų pieno sūrio
- 3 lapinio kopūsto (kale) lapai
- 1 kiaušinis
- Sauja sėklų: sezamų, kmynų, saulėgrąžų ar moliūgo
EIGA:
1. Sūrio gabaliukus suberti į plakiklį ir sutarkuoti iki smulkios konsistencijos. Palikti inde.
2. Sudėti suplėšytus kopūsto lapus, kiaušinį ir viską suplakti iki vientisos lipnios masės.
3. Gautą masę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Galima formuoti kaip sausainukus, o galima
drėgnomis rankomis išploti ant skardos. Pabarstyti įvairiomis sėklomis.
4. Kepti apie 25 min. 190 C temperatūroje be oro pūtimo, kol gražiai paruduos paviršius. Ištraukus iš orkaitės, iš karto supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Atvėsinti paplotėliai puikiai plėšomi.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes