Ridikėlių salotos:
- Plonai supjaustyti ridikėlius;
- Brokolio žiedynus gerai nuplauti po karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis plokštelėmis;
- Keli svogūno laiškai – supjaustyti smulkiai;
- Saujelė lapinių česnakų – supjaustyti smulkiai;
- Sumaišyti ridikėlius, brokolius, svogūnų laiškus ir lapinius česnakus.
Užpilas 2 porcijoms:
- 1 v. š. nelukštentų sezamų sėklų pastos;
- 2 v. š. sezamų aliejaus;
- 1,5 v. š. nefiltruoto obuolių acto;
- 1 a. š. syrup gold;
Viską sumaišyti ir apšlakstyti salotas
Ridikėlių salotos puikiai tinka su duona, pagardinta žaliuoju sviesteliu.
Žaliasis sviestelis:
- 30 g moliūgų sėklų – sumalti;
- 15 g petražolių/krapų – smulkiai supjaustyti;
- 1 minkštas avokadas, išskobti ;
- 100 g sviesto, 2 skil. česnako, ½ citrinos sultys (25 ml).
Viską sudėti į plakiklį ir gerai suplakti
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes