Ruduo smagus tuo, kad kokias daržoves matai pavasarį ant turgaus stalų, tokias pat ir dar visokių daugiau gali pamatyti ir rudenį. Kai nuimu vasaros derlių (svogūnus, česnakus, šparagines pupeles), visada skubu pasėti vėl įvairių rūšių salotų ir ridikų bei ridikėlių. Taigi, šiomis salotomis galima gardžiuotis abiem sezonais. Jos tinka ir su sūrio gabaliuku ir prie žuvies ar lęšių. Žodžiu, svarbu gaminti ir valgyti, o dera žalumynai su viskuo! Aš valgiau vienas, pasibarsčius šiltomis moliūgo sėklomis.
Ridikėlių salotos – 2 porcijos:
- 6-7 maži raudoni ridikėliai;
- 3 ilgi balti ridikėliai (15cm ilgio);
- 2 maži, minkšti avokadai;
- švarių salotų lapelių;
- 6 cm poro baltos dalies;
- 2 morkos;
- 3 š. moliūgo sėklų;
- 2 mėsingi pomidorai;
- pavasarinių žieminių svogūnėlių;
- Pagardinti: citrinos sulčių, extra virgin aliejaus 1 š, druskos, pipirų ir baziliko lapelių.
Ridikėlių salotų gaminimo eiga:
- Morkas ir ridikėlius supjaustyti plonais šiaudeliais.
- Salotų lapus suplėšyti, pomidorus, porą ir pavasarinius svogūnėlius supjaustyti.
- Avokadus išskobti su šaukšteliu.
- Viską sumaišyti ir pabarstyti švelniai kepintomis ant sausos keptuvės moliūgo sėklomis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes