Raudonieji kopūstai yra aitresni už mums įprastus gūžinius ir gal šiek tiek primena krienus, bet, manau, kad tai gerai, nes krienai naudojami majonezo gamyboje, o čia jau iš karto yra jaučiami. Jų graži, puošni spalva slepia labai naudingą flovanoidą – antocianiną. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, veikia fermentų aktyvumą organizme, todėl antocianinas yra vartojamas liaudies ir oficialioje medicinoje. Ši natūrali medžiaga neutralizuoja sunkiuosius metalus, laisvuosius radikalus, šalina kenksmingus šlakus ir toksinus iš mūsų organizmo. Protingai suderinus įvairias daržoves, raudonieji kopūstai ir jų kartumas atskleidžia kitų daržovių skonį. Prie šių salotų galima valgyti žuvį, omletą, morkų-salierų košę, tuną ar mėsą.
Salotos ,,raudonasis kalnelis”, 2 porcijos:
- 2 vidutinės morkos, sutarkuotos šiaudeliais, Sakladmaster 2;
- kumščio dydžio raudonojo kopūsto, supjaustyti labai smulkais, Sakladmaster 2;
- 3 žiedynai kalafijoro, supjaustyti smulkiai, Sakladmaster 2;
- 1 raudona paprika, supjaustyti smulkiais kubeliais;
- 10 juodųjų alyvuogių, perpjauti į kelias dalis;
- 3 sklitelės česnako;
- 1/2 citrinos sultys arba 1 š. obuolių acto;
- 2 š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
- 1 š. sezamo pastos, vos druskos ir pipirų;
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes