Pyragas su spanguolėmis

Receptas “Pyragas su spanguolėmis” iš LRT laidos “Klkauskite daktaro”.

Laidos viešnios etnologės, televizijos bei radijo laidų vedėjos Zitos Kelmickaitės pasakojimas apie spanguoles ir daugiau R. Šilenskienės receptų – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.

Spanguolių patiekalai nuo 36 minutės:

https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/42/240696/spanguoles-itin-naudingos-organizmui-taciau-tinka-ne-visiems#wowzaplaystart=48000&wowzaplayduration=2900000

Pyragas su spanguolėmis ir nebūtinai Kalėdoms. Jei tik turite šaldiklyje ar šaldytuve šių nuostabių uogų, pasigaminkite!

Reikės apvalios 25cm atsisegančiais kraštais formos. Ją patepti 1 arbat. š. sviestu, iškloti popieriumi ir pabarstyti  sumaltais riešutais.

„Sausi“ ingredientai:

Sumaišyti visus sausus ingredientus atskirame dubenyje

„Šlapi“ ingredientai:

  • 1 nedidelis eko apelsinas – perpjauti pusiau
  • 400 g (4vnt) obuolių ar kriaušių- skiltelėmis
  • 100 g natūralaus jogurto 10 proc.riebumo sumaišyti su 1 a.š. sodos
  • 4 L dydžio (180g) kiaušinių

Papildomai įmaišyti į tešlą:

džiovintų slyvų/spanguolių/razinų.

pyragas su spanguolem

Pyragas su spanguolėmis gaminamas:

  1. Sudėti į plakiklį visus šlapius ingredientus ir suplakti 40-50sek. dideliu greičiu iki košelės. Palikti plakiklyje.
  2. Suberti sausą mišinį ir dar kartą perplakti.
  3. Įmaišyti supjaustytas džiovintas slyvas (apie saujelę) arba džiovintas spanguoles/razinas
  4. Gautą tešlą supilti į paruoštą formą, išlyginti. Paviršių pabarstyti likusiais riešutais, galima dar įspausti šviežių ar šaldytų spanguolių.
  5.  Kepti 50min./180C be oro pūtimo. Ištraukus iš orkaitės, dar šiltą pyragą galima apšlakstyti 3-2š. klevų sirupu ar skystu medumi arba SUKRIN GOLD saldikliu. Papuošti savo nuožiūra. Pjaustyti tik atvėsintą.

Vitaminingų desertų Jūsų stalui linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.