Receptas “Pyragas su spanguolėmis” iš LRT laidos “Klkauskite daktaro”.
Laidos viešnios etnologės, televizijos bei radijo laidų vedėjos Zitos Kelmickaitės pasakojimas apie spanguoles ir daugiau R. Šilenskienės receptų – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.
Spanguolių patiekalai nuo 36 minutės:
Pyragas su spanguolėmis ir nebūtinai Kalėdoms. Jei tik turite šaldiklyje ar šaldytuve šių nuostabių uogų, pasigaminkite!
Reikės apvalios 25cm atsisegančiais kraštais formos. Ją patepti 1 arbat. š. sviestu, iškloti popieriumi ir pabarstyti sumaltais riešutais.
„Sausi“ ingredientai:
- 100 g lazdyno riešutų – sumalti
- 100 g saulėgrąžų -sumalti
- 150-200 g pilno grūdo avižų miltų
- 1 šaukšto atsparios krakmolingos FiberFin– dėl purumo
- 1 arbat š. cinamono
Sumaišyti visus sausus ingredientus atskirame dubenyje
„Šlapi“ ingredientai:
- 1 nedidelis eko apelsinas – perpjauti pusiau
- 400 g (4vnt) obuolių ar kriaušių- skiltelėmis
- 100 g natūralaus jogurto 10 proc.riebumo sumaišyti su 1 a.š. sodos
- 4 L dydžio (180g) kiaušinių
Papildomai įmaišyti į tešlą:
džiovintų slyvų/spanguolių/razinų.
Pyragas su spanguolėmis gaminamas:
- Sudėti į plakiklį visus šlapius ingredientus ir suplakti 40-50sek. dideliu greičiu iki košelės. Palikti plakiklyje.
- Suberti sausą mišinį ir dar kartą perplakti.
- Įmaišyti supjaustytas džiovintas slyvas (apie saujelę) arba džiovintas spanguoles/razinas
- Gautą tešlą supilti į paruoštą formą, išlyginti. Paviršių pabarstyti likusiais riešutais, galima dar įspausti šviežių ar šaldytų spanguolių.
- Kepti 50min./180C be oro pūtimo. Ištraukus iš orkaitės, dar šiltą pyragą galima apšlakstyti 3-2š. klevų sirupu ar skystu medumi arba SUKRIN GOLD saldikliu. Papuošti savo nuožiūra. Pjaustyti tik atvėsintą.
Vitaminingų desertų Jūsų stalui linki
subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes