Pusryčiai mūsų bakterijoms

Kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, tokie pusryčiai tikras malonumas ir problemų sprendinmas. O metantiems svorį, puiki galimybė valgyti desertus ir lieknėti. Neįtikėtinas sotumo jausmas, pamaitintos žarnyno gerosios bakterijos, malonumas valgyti žėlė po 5 minučių- tai naujas žingsnis subalansuotos, sveikos mitybos istorijoje.

Pristatau paprasčiausią rudens desertą iš sodo-daržo gėrybių. Žiemą tokį pusrytį galima pasigaminti iš šaldytų gėrybių. Keičiant uogas ir vaisius pagal sezonus, kiekvieną kartą turėsite SAVO ĮDOMŲ IR SVEIKĄ desertą.

2 porcijų pusryčiai rožinės žėlė su namine granola:

  • 1 stiklinė (300ml) aviečių
  • 3 dideli, saldūs, pernokę alyviniai obuoliai (nelupti!)
  • 2 š balkšvojo gysločio miltelių
  • 100 ml spanguolių ar bruknių (nebūtinai, bet aš dėjau, nes mėgstu rūgščiau)

Pusryčiai gaminami:

1.Viską suplakti plakikliu apie  minutę-pusantros ir išpilti į dubenėlius. Pabarstyti pačių ruošta granola be pridėtinio cukraus ar mirkytais riešutais. Po 5 minučių jūsų laukia malonios tekstūros žėlė.

Pastaba: jei mėgstate saldžiai, gaite pasirinkti vieną iš saugių saldiklių mūsų internetinėje parduotuvėje:

https://pirmassaukstas.lt/shop/ekologiski-produktai/be-gliuteno/fibre-syrup/

pusryčiai

Balkšvojo gysločio sėklų luobelės vartojamos :

Užkietėjusiems viduriams
Reguliuoti viršsvorį ir nutukimą
Sumažinti alkio jausmą
Stemplės-skrandžio gleivinės pažeidimams
Padidėjusiam kraujo spaudimui
Padidėjusiam cholesterolio kiekiui kraujyje
Išvalyti virškinamąjį traktą
Pašalinti toksinus Iš organizmo

Jie ypač naudingi po antibiotikų kurso, po antiuždegiminių ar skausmą malšinančių vaistų, po vaistų nuo alergijos ar nuo celiakijos, svorio reguliavimui.

Gysločiai – tiesiog panacėja, jie padeda nuo daugelio susirgimų ir negalavimų, pradedant menstruacijų nesmagumais, baigiant virškinimo sutrikimais, odos ligomis ir artritu. Gysločių galima įpjaustyti į salotas, dėti į troškinius. Psyllium galima sumaišyti su jogurtu, koše ar sriuba.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Daugiau sveikų receptų: Sveiki receptai Jūsų kasdieniam stalui! (pirmassaukstas.lt)


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


2 komentarai po “Pusryčiai mūsų bakterijoms


  1. rimavic komentuoja:

    Labas vakaras, ačiū už įdomias naujienas. Bandau susipažinti su siūlomais produktais ir užsisakyti. Peržiūrėjau el. parduotuvėje, bet pasimečiau gausoje. Ką iš saldiklių ir gysločio produktų rekomenduotumėt pirmai pradžiai. Ačiū.