fbpx

“Pūkinės” bandelės

Noriu padėkoti Silvijai, kuri įkvėpė mane ieškoti naujų “greitų, sveikų” bandelių receptų. Ji pagamino stovyklos metu pagal savo receptą bandeles ir man labai patiko skonis. Todėl bazinis receptas Silvijos, o mano – priedai ir supaprastinta gamyba:).

Šios bandelės skaidulinių medžiagų bomba!

19 nuostabių, purių kaip debesėlis bandelių!!!

REIKĖS:

150 g migdolo miltų ar migdolo riešutų (susimalti iki miltų)

35 g balkšvojo gysločio luobelių

20 g avižų sėlenų

300 g virtų avinžirnių

2 kiaušiniai

1 a.š. sodos+2 v.š. acto

1 a.š. druskos

200 ml verdančio vandens

EIGA:
1. Į plakiklį sudėti migdolo miltus, sėlenas, gysločio miltelius, druską ir viską sumaišyti 10sek.. Išpilti į maišymo dubenį.

2. Verdančiu vandeniu užpilti miltus ir gerai išmaišyti. Gausis masė kaip stangrus plastelinas.

3.Nugesinti sodą actu ir supilti į plakiklį. Ten pat suberti avinžirnius, supilti kiaušinius ir sumalti kuo smulkiau. Gali likti avinžirnių dalelių-jos matysis kepinyje.

4. Suminkyti rankomis abi dalis į minkštą, vienalytę tešlą.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200C.

Šlapiomis rankomis formuoti 19 vienodų kamuoliukų ir išdėti ant skardos.

Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu.

Būtinai atvėsinkite

.

Pasimėgaukite sveikomis duonelėmis be glitimo!

                                                                                                                                        Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

 

 


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

9 komentarai po ““Pūkinės” bandelės

  1. Lilija komentuoja:

    Sveiki, nesupratau ką reikia užpilti verdančiu vandeniu? Ar užpilti ant riešutų miltų? Abejoju,ar tuomet gausim masę, kaip stangrus plastelinas.
    Ačiū už atsakymą.
    Pagarbiai, Lilija

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Verdančiu vandeniu reikia užpilti miltus, kuriuos supilsite į maišymo dubenį. Tuoj pat aktyviai išmaišyti. Kitas variantas-verdantį vandenį supilti į plakiklį, kuriame sumalėte riešutus, subėrėte gyslotį, sėlenas ir druską ir viską apie 15 sek išmaišyti.

    • Jūratė komentuoja:

      Sveiki. O galima avinžirnių visai nedėti arba kažką kitą vietoj jų?

Bendraukime! Klauskite ir komentuokite drąsiai!

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *