“Pūkinės” bandelės

Noriu padėkoti Silvijai, kuri įkvėpė mane ieškoti naujų “greitų, sveikų” bandelių receptų. Ji stovyklos metu pagamino bandeles pagal savo receptą ir man labai patiko skonis. Todėl bazinis receptas Silvijos, o mano – priedai ir supaprastinta gamyba:).

Šios bandelės skaidulinių medžiagų bomba!

19 nuostabių, purių kaip debesėlis bandelių!

bandelės

Bandelėms reikės:

Bandelių gaminimo eiga:

  1. Į plakiklį sudėti migdolo miltus, sėlenas, gysločio miltelius, druską ir viską sumaišyti 10sek.. Išpilti į maišymo dubenį.
  2. Verdančiu vandeniu užpilti miltus ir gerai išmaišyti. Gausis masė kaip stangrus plastelinas.
  3. Nugesinti sodą actu ir supilti į plakiklį. Ten pat suberti avinžirnius, supilti kiaušinius ir sumalti kuo smulkiau. Gali likti avinžirnių dalelių-jos matysis kepinyje.
  4. Suminkyti rankomis abi dalis į minkštą, vienalytę tešlą.
  5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200C.
  6. Šlapiomis rankomis formuoti 19 vienodų kamuoliukų ir išdėti ant skardos.
  7. Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu. Bandeles būtinai atvėsinkite.

bandelės

.bandelės

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


9 komentarai po ““Pūkinės” bandelės


  1. Lilija komentuoja:

    Sveiki, nesupratau ką reikia užpilti verdančiu vandeniu? Ar užpilti ant riešutų miltų? Abejoju,ar tuomet gausim masę, kaip stangrus plastelinas.
    Ačiū už atsakymą.
    Pagarbiai, Lilija

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Verdančiu vandeniu reikia užpilti miltus, kuriuos supilsite į maišymo dubenį. Tuoj pat aktyviai išmaišyti. Kitas variantas-verdantį vandenį supilti į plakiklį, kuriame sumalėte riešutus, subėrėte gyslotį, sėlenas ir druską ir viską apie 15 sek išmaišyti.

    • Jūratė komentuoja:

      Sveiki. O galima avinžirnių visai nedėti arba kažką kitą vietoj jų?