Visą laidos įrašą ir apie pomidorų naudą galite pažiūrėti čia: “Klauskite daktaro laida”
Pomidoriniai keksiukai – 12 vnt.:
- 3 (350g) pomidorai;
- 3 L dydžio kiaušiniai;
- 100 g kietojo fermentinio sūrio;
- 12 žalių alyvuogių;
- 150 g migdolo riešutų;
- 30 g moliūgų sėklų;
- 3-4 skiltelės česnakų;
- 50 g sūdytų lašinukų (nebūtinai);
- Prieskoniai: ½ a.š. druskos, pipirų, paprikos miltelių, džiovinto baziliko.
Keksiukų gaminimo eiga:
- Riešutus suberti į plakiklį ir sumalti apie 15sek. iki miltų. Išpilti į dubenį. Suberti į miltus moliūgo sėklas.
- Sūrį supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į plakiklį kartu su česnakais. Sumalti apie 10 sek iki mažų trupinėlių. Išberti į dubentį prie migdolo miltų.
- Į plakiklį sudėti pasmulkintus pomidorus, trynius, prieskonius ir suplakti apie minutę iki vientisos masės. Išpilti į tą patį dubenį.
- Supjaustyti alyvuoges, suberti į dubenį. Viską išmaišyti. Jei norite, galima įmaišyti smulkiais kubeliais supjaustytus lašinukus.
- Išplakti baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.
- Tešlą paskirstyti po silikonines formeles. Keksiukus galima apibarstyti džiovintais čiobreliais ar bazilikais, sėklomis.
- Orkaitė įkaitinta iki 180C. Kepti apie 30min./170C su oro pūtimu, kol gražiai iškils ir paruduos. Keksiukus ištraukti iš formų tik atvėsintus.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Laba diena, norėjau paklausti kuo būtų galima pakeisti fermentinį sūrį, nes šeimoje yra asmenų, kurie turi alergiją pieno baltymui.
Sveiki, galite dėti tą patį kiekį tofu arba iš viso nedėti jokio sūrio. Tuomet teks padidinti miltų kiekį kokiu 100g:)