Pievagrybiai sunkiau virškinamas produktas, todėl rekomenduoju valgyti su žaliomis daržovėmis. Fermentai, esantys šviežiose daržovėse padės suskaidyti grybų baltymus ir nesijausite apsunkę, nepūs pilvo.
Pievagrybiai su salotomis, 3 porcijos:
- 450 g rudųjų pievagrybių, perpjauti pusiau
- 2 dideli svogūnai, griežinėliais
- 5-6 skiltelės česnako
- 2 morkos, kubeliais
- Kepimui-1 š ghee sviesto
prieskoniai: 1 a.š čiobrelių, druskos, pipirų, 1/2 a.š mairūno
papuošti : krapų ar svogūnų laiškų
Keptuvėje į įkaitintą sviestą suberti svogūnus, česnakus, prieskonius. Pakepti 2 min.
Suberti morkas, grybus, išmaišyti ir uždengti. Sumažinti ugnį, uždengti dangtį ir troškinti 6-7 min. Tuo tarpu pasiruošti salotas.
Salotoms:
- 1 morka, sutarkuoti plonais šiaudeliais
- 3 pomidorai, kubeliais
- sauja špinatų lapelių
- 1/4 brokolio, smulkiais žiedynėliais
gardinti tik druska, aliejumi ir natūraliu obuolių actu
Sumaišyti daržoves, paskaninti, nepersistengti su druska.
Salotos turi lėkštėje užimti didesnę dalį!
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes