Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo – petražolių… Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi – taip petražolės bus apsaugotos nuo oksidacijos ir visą žiemą mėgausitės tikru petražolių kvapu ir spalva. Naudoju ant jau pagaminto patiekalo: troškiniams, žuviai aptepti, išvirtų bulvių, daržovių košės, padažams, mėsos faršui ir t.t.
Petražolių pagardui reikės:
- petražolės – 300 g;
- 150 g extra virgin alyvuogių aliejaus;
- 20 g jūros druskos.
Viską suplakti apie minutę blenderiu. Stiklainius uždaryti ir laikyti šaldytuve.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes