Labiausiai mus šarmina žalios daržovės, įvairūs daigai bei pirmieji pavasario augalai. Mes taip paprastai galime daiginti įvairiausias sėklas ar kruopas, riešutus, kad nebūtina turėti įmantrių įrangų, o maistinė vertė išauga dešimteriopai!!! Išbandykime daigintų grikių receptą „Su pavasariu“ ir nepatingėkime kelioms paroms žalius grikius pamerkti į vandenį, 2 kartus per dieną juos nuskalauti po tekančiu vandeniu ir jau trečioje – ketvirtoje dienoje pamatysite besikalančius daigelius. Tuomet jie saldžiausi ir vertingiausi.
Tuštinkite šaldiklio atsargas ir kurkite savo skonio desertą.
Pavasarinis daigintų grikių receptas 6 porcijoms reikės:
- 1 stiklinės daigintų grikių,
- 2 obuolių- kubeliais,
- 10 džiovintų slyvų- smulkiais kubeliais,
- 10 natūralių džiovintų abrikosų- kubeliais,
- ½ stiklinės juodųjų serbentų (atšildyti),
- 1 stiklinės braškių ar kitokių uogų iš šaldiklio,
- 2 v. š. moliūgo sėklų,
- 1 apelsino- išspausti sultis.
Daigintų grikių desertas gaminamas:
- Viską susluoksniuoti iš pašlakstyti apelsinų sultimis. Palikti 30min. skonių susidraugavimui.
- Galima pasiimti į darbą kaip vertingą užkandį.
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai skanu…turiu sudaigintų ir sudžiovintų grikių-bet kada galima pasigaminti mišrainę “Su pavasariu”