Paukščių pieno tortas su avietėmis tai labai nekaloringas tortukas, kuris priskiriamas žemo glikeminio indekso ir mažo kaloringumo desertams!
TIK 108ckal/100g Baltymų 4g/riebalų 8g/angliavandenių 6g -100 g produkto. Ingredientai nurodyti mažai formai 18cm diametro. jei kepsite iš karto 25cm., dvigubinkite produktų kiekį.
Tortas sudarytas iš 3 sluoksnių – biskvito, baltojo sluoksnio -“paukščių pieno” imitacija ir sluoksnio iš sezoninių uogų , t.y. “konfi”.
Išsikepame pirmiausia BISKVITĄ. Jam reikės 18cm apvalios silikoninės kepimo formos ir produktų:
- 2 XL kiaušiniai
- Eritritolio -saldiklio 20 g
- Stevijos karamelės skonio arba Stevijos -10 lašų+6 vanilės ekstrakto 2 lašus
- Kokoso aliejaus -ištirpinto 20 g
- Kokoso miltų 20 g
- Sodos 3 g (1/2 arbat.š)
- Kokoso grietinėlės (tirštesnio pieno) 30 g
Paukščių pieno tortas su avietėmis biskvitas:
- Atskirti baltymus nuo trynių ir išplakti su žiupsneliu druskos iki tvirtų putų. Padėti į šaldytuvą, kad nesukristų.
- Suplakti kitame inde iki vienalytės konsistencijos trynius, kokoso grietinėlę, eritritolį, steviją.
- Atskirame inde sumaišyti persijotus kokoso miltus ir sodą. Ją nugesinu su citrinos sultimis arba šaukštu verdančio vandens.
- Miltus įmaišome į trynių masę, o po to atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
- Purią masę supilame į formą. Prieš tai ją rekomenduoju patepti kokoso aliejumi, nes biskvitas gali prikibti.
- Kepti apie 25-30min./180C, kol gražiai paruduos. Ištraukti atvėsinti,
Baltas sluoksnis “Paukščių pienas”
- Pasterizuotų baltymų 60 g (arba 2 kiaušinių baltymų, bet labai gerai nuplauti dėl salmonelės rizikos)
- Kokoso pieno 170g
- FiberFin atsparios krakmolingos ląstelienos arba krakmolo 8 g (1 šaukštas)
- Saldiklio su probiotine ląsteliena Fibre Syrup Clear arba klevų syrupo 50 g
- Stevijos su vanile 10 lašų
- 100 g vandens ir 1 arbat .š agar-agaro arba 15 g želatinos
- 1/2 laimo sultys
Balto sluoksnio “Paukščių pieno” gaminimas :
- Kokoso pieną, saldiklius ir Fiberfin arba krakmolą virti intensyviai maišant 4-5 minutes.
- Ištirpinti agar-agarą vandenyje, užvirti ir supilti į kokoso pieną. Išmaištyi šluotele. paliekam atvėsti.
- Išplakjame baltymus iki standžių putų, išspaudžiam laimo sultis ir viską atsargiai įmaišome į kokoso pieno masę.
- Gautą purų sluoksnį užpilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą. Agar-agaras sutings labai greitai, želatinas kiek ilgiau.
UOGŲ SLUOKSNIS “KONFI”
- Aviečių ar kitų sezoninių uogų 200 g + papuošimui
- Eritritolio 15 g
- 1/2 arbat.š agar-agaro
- 80 g vandens
EIGA:
- Vandenyje išmaišyti agar-agarą ir užvirti arba želatiną (8g) beveik užvirti.
- Uogas suplakti su saldikliu, avietes perkošti per tinklelį, kad neliuktų grūdelių ir sumaišyti su agar-agaru.
- Gautą sluoksnį užpilti ant torto, po kelių minučių puoštiu uogomis ir dėti nors valandai į šaldiklį, kad galėtume išimti iš formos.’
- Kai tortą išimsime iš formos, pabaigti puošti. Šaldytuve gali būti kelias dienas nepakjeitęs formos, spalvų ir skonio.
Nekaloringų ir skanių desertų!
Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė
Susiję produktai:
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes