Padažas prie žuvies patiekalų

Salierai stiprina imunitetą, reguliuoja kūno skysčius, valo inkstus, gerina akių, odos būklę, yra naudingas virškinimui. Šiais metais prisiauginau savo salierų. Sulčių gėrimas su salierų stiebais visiems ne naujiena, bet imkite ir pamėginkite šį derinį. Bus įdomu, nauja ir sveika.

Išeiga apie 900g. Galima užsukti į stiklainius ir turėti ilgesniam vartojimui.

Reikės:

  • 250 g (2vnt) svogūnų
  • 500 g (4-5vnt.) obuolių
  • 170 g (3vnt.) saliero stiebų
  • 2 v.š. obuolių acto
  • 2 v.š. extra virgin aliejaus
  • 1 žalias čili žalias pipiras
  • 1 v,š. ghee lydyto sviesto

EIGA:
Supjaustyti kubeliais vogūną ir patroškinti anmt ghee sviestelio, kol jie pasidarys skaidrūs.

Sudėti pasmulkintus obuolius ir patroškinti apie10 min., kol jie suminkštės. Sudėti susmulkintus saliero stiebus ir čili prie obuolių po 5 minučių virimo. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens.

Supilti actą, aliejų ir viską suplakti iki gražios vienalytės konsistencijos. Jei reikia, pagardinkite druska.

Nebijokite eksperimentų, ieškokite naujų skonių ir derinių.

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.