Kaip visada pyragai atsiranda atvykus svečiams, nes kasdieniniams desertams tiesiog nėra laiko :). O draugai dar atvažiavo su kibiru nuostabių obuolių! Greitas, paprastas “draugystės” pyragas buvo pašautas į orkaitę po 8 minučių. Tad pasiskirstykite, kas ką darote ir tuoj kepamų obuolių kvapas pasklis po namus.
Išeiga- orkaitės kepimo skarda. Jei kepsite 25 cm formoje, viską dalinkite pusiau.
Paruoškite skardą: patepkite ghee sviestu ir pabarstykite norimais pabarstukais (kokoso drožlėmis, sezamo sėklomis, maltais riešutais ar pan.) Aš pabarsčiau 3 š. saulėgrąžų sėklomis.
Reikės:
3š pabarstukų skardai- saulėgrąžų sėklų
2 š. sezamo sėklų ir saujos juodųjų serbentų- pyrago paviršiui pabarstyti
6 M dydžio kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)
250 g džiovintų datulių (nuplauti)
100 g lazdyno riešutų
90 g anakardžių
900 g obuolių skiltelių
400 g cukinijos
6-7 slyvų
2 a.š. cinamono
430 g natūralaus jogurto
200 g pilno grūdo avižų miltų
Eiga:
- Paruošti kepimo sklardą, orkaitę įkaitinti iki 190C.
- Į skardą suberti ir paskleisti obuolių skilteles, supjaustytas slyvas, anakardžių riešutus.
- Ant viršaus išskleisti sutarkuotas cukinijas (SaladM 2), pabarstyti cinamonu.
- Datules, lazdyno riešutus, jogurtą ir trynius sudėti į mikserį ir suplakti 15 sek. maksimaliu greičiu. Palikti masę plakiklyje.
- Įberti avižų miltus ir sumaišyti vidutiniu greičiu arba labai trumpai. Išdėti gautą tešlą į dubenį.
- Su žiupsneliu druskos išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiais judesiais įmaišyti į tešlos masę. Paruoštą masę paskleisti skardoje ant cukinijų. Beje, jei norite cukinijas paslėpti nuo vaikų, galima jas įmaišyti į tešlos masę ir paskleisti ant obuolių ir slyvų.
- Tešlos paviršių pabarstyti sezamu ar kitais pabarstukais, išdėlioti juoduosius serbentus (tinka šaldytos uogos).
- Kepti 40-45min/170C, koil paviršius gražiai paruduos. Ištraukus palikti atvėsti.
- Valgyti su obuoliene, o jei trūksta saldumo, pašlakstykite mažu šaukšteliu dar nesustingusio medaus.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes