Obuolių-cukinijų pyragas

Kaip visada pyragai atsiranda atvykus svečiams, nes kasdieniniams desertams tiesiog nėra laiko :). O draugai dar atvažiavo su kibiru nuostabių obuolių! Greitas, paprastas “draugystės” pyragas buvo pašautas į orkaitę po 8 minučių. Tad pasiskirstykite, kas ką darote ir tuoj kepamų obuolių kvapas pasklis po namus.

Išeiga- orkaitės kepimo skarda. Jei kepsite 25 cm formoje, viską dalinkite pusiau.

Paruoškite skardą: patepkite ghee sviestu ir pabarstykite norimais pabarstukais (kokoso drožlėmis, sezamo sėklomis, maltais riešutais ar pan.) Aš pabarsčiau 3 š. saulėgrąžų sėklomis.

Reikės:

3š pabarstukų skardai- saulėgrąžų sėklų

2 š. sezamo sėklų ir saujos juodųjų serbentų- pyrago paviršiui pabarstyti

6 M dydžio kiaušinių (atskirti trynius ir baltymus)

250 g džiovintų datulių (nuplauti)

100 g lazdyno riešutų

90 g anakardžių

900 g obuolių skiltelių

400 g cukinijos

6-7 slyvų

2 a.š. cinamono

430 g natūralaus jogurto

200 g pilno grūdo avižų miltų

Eiga:

  1. Paruošti kepimo sklardą, orkaitę įkaitinti iki 190C.
  2. Į skardą suberti ir paskleisti obuolių skilteles, supjaustytas slyvas, anakardžių riešutus.
  3. Ant viršaus išskleisti sutarkuotas cukinijas (SaladM 2), pabarstyti cinamonu.pyragascukinijų pyragas
  4. Datules, lazdyno riešutus, jogurtą ir trynius sudėti į mikserį ir suplakti 15 sek. maksimaliu greičiu. Palikti masę plakiklyje.
  5. Įberti avižų miltus ir sumaišyti vidutiniu greičiu arba labai trumpai. Išdėti gautą tešlą į dubenį.
  6. Su žiupsneliu druskos išplakti baltymus iki standžių putų ir atsargiais judesiais įmaišyti į tešlos masę. Paruoštą masę paskleisti skardoje ant cukinijų. Beje, jei norite cukinijas paslėpti nuo vaikų, galima jas įmaišyti į tešlos masę ir paskleisti ant obuolių ir slyvų.
  7. Tešlos paviršių pabarstyti sezamu ar kitais pabarstukais, išdėlioti juoduosius serbentus (tinka šaldytos uogos).pyrago nuotrauka
  8. Kepti 40-45min/170C, koil paviršius gražiai paruduos. Ištraukus palikti atvėsti.
  9. Valgyti su obuoliene, o jei trūksta saldumo, pašlakstykite mažu šaukšteliu dar nesustingusio medaus.pyrago skardaObuolių cukinijų pyragas

 

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.