Skubėjimas, įtampa, stresas, laiko trūkumas-tai kasdienybė. Tačiau dažnas stresą malšina desertu arba apsirijimu. Kai kurie turi nenumaldomą troškimą saldumynams. Ir ką tuomet daryti? O gi, siūlau tai kas nepalanku sveikatai keisti skaniomis ir sveikomis alternatyvomis, kaip šie keksiukai. Knygos pristatymo vaišėms paruošiau mažus keksiukus, kurie manau pavyko, nes svečiai prašė recepto. Taigi, pažadėjau savo mieliems svečiams parašyti šį receptą ir pažadą pildau.
24 keksiukams reikės silikoninių formelių
- 5 L dydžio kiaušiniai
- 750 g saldesnių obuolių skiltelių
- 200 g razinų, išmirkyti
- 110 g riešutų miltų (tinka migdolo ar kokoso riešutų miltai)
- 130 g ištirpinto lydyto sviesto ghee (tinka ir paparastas)
- 200 g aguonų
- 100 g pilno grūdo avižų miltų
- 1 arbat.š. sodos
- 1 arbat.š. cinamono
Papuošimui: šaldytų ar šviežių spanguolių, 50-70 g juodo šokolado ir šaukštelio kokoso aliejaus
Obuolių – aguonų keksiukai gaminami:
1. 4 kiaušinių baltymus išplakti iki purios masės ir padėti į šaldytuvą, kol pasiruošite tešlą.
2.Iš anksto susiverkite birius produktus, išmirkykite razinas, susipjaustykite obuolius skiltelėmis. Tuomet išplakti baltymai nesukris, belaukdami savo eilės.
3. 4 trynius ir 1 kiaušinį, obuolius, aguonas, razinas, sviestą, prieskonius, sodą ir riešutų miltus sudėti į plakiklį ir suplakti iki košelės. Išdėti į maišymo indą ir atsargiai įmaišyti persijotus avižų miltus ir išplaktus baltymus.
4. Po pusantro šaukšto dėti į formeles, galima įspausti po spanguolę ir kepti apie 30minučių 190C kol gražiai pakils ir apskrus. Ištraukti iškeptus iš formelių ir atvėsinti ant grotelių.
5. Šokoladą ir kokoso aliejų ištirpinti ir apšlakstyti keksiukus.
Panašius keksiukus, tik su persimonu kepiau ir “Klauskite daktaro ” laidoje:
https://www.facebook.com/434042230045642/posts/1925606400889210/
Sveikais desertais jums mėgautis saikingai linki
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Keksiukai pavyko ir tikrai buvo skanūs. Tik mano pastebėjimas būtų toks: išsikepti tik tiek, kiek suvalgote pirmą dieną, nes sekančią man jie jau nelabai patiko. Bet receptas tikrai vertas dėmesio. Ačiū.