Šiuo receptu pasidalino mano giminaičiai per giminių susitikimą Varniuose. Man labai patiko prinokusių pomidorų greitas apdorojimo būdas, tad rekomenduoju ir jums.
Pomidorų pagardui reikės:
- 10 didelių pomidorų – nuplikinti, nulupti skūrelę;
- 10 skiltelių česnako;
- 7-8 džiovinti pomidorai;
Viską dėti į gerą plaktuvą ir plakti iki tyrelės. Išpilstyti į maišelius ir užšaldyti.
Tinka sriuboms pagardinti, ant makaronų, kaip padažas prie daržovių, bulvių, keptų moliūgų.
Nauda: sustiprėja antioksidantas likopenas, nes pomidorai 2 minutes pabūna karštame vandenyje, išlieka visos naudingos medžiagos. nereikia papildomai druskos, nes džiovinti pomidorai suteikia malonų tirštumą ir pakankamą kiekį druskos.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes