Manęs dažnai klausia: “kaip tu sugalvoji receptus?”. Taigi, dabar aiškiai galiu pasakyti: kai darau šaldytuvo ar spintelių valymą ar pertvarkymą. Viską iškraunu ant stalo ir “paveikslas” susidėlioja… Kartais žiūrėdama į produktus net pradedu burnoje jausti būsimo patiekalo skonį:).
Netikėtas skonis šiame patiekale toks: gausus būrys česnakų taip susidraugavo su saldžiarūgštėmis slyvomis, kad beliko tik apvainikuoti daržovių nauda ir suklijuoti prabangiais miltais…
Šį kartą reikėjo sunaudoti cukiniją, bet kitą kartą darysiu iš moliūgo. Manau irgi bus puiku. Viskas kas buvo šaldytuve:)
* naudojau kvadratinę 25 cm skardą.
“Šlapi ingredientai”
A:
- 4 XL kiaušiniai;
- 800 g cukinijos ar moliūgo gabaliukų;
- 90 g sviesto;
- 120 g virtų pupelių (galima naudoti konservuotas).
B:
- 20 g česnakų;
- 170 g čederio sūrio, gabaliukais;
- 50 g Kale kopūsto lapų be kietojo lapkočio;
- 10 g petražolių;
- 2 šakelėlių šviežio rozmarino lapelių.
Pagardinimas:
- 1 a.š. druskos;
- 170 g džiovintų slyvų – supjaustyti juostelėmis;
- 40 g moliūgo sėklų;
Sausi ingredientai:
- 60 g nuriebalintų sezamų miltų;
- 60 g mažesnio riebumo kokoso miltų;
- 150 g pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 50 g avižų sėlenų;
EIGA:
- A produktus sudėti į plakiklį ir suplakti iki vientisos košelės. Išpilti į dubenį
- B produktus sumalti mikseriu ir taip pat sumaišyti su A.
- Supilti į maišymo dubenį visus sausus ingredientus , suberti pagardus, dar galima įdėti papildomai Kale kopūsto lapų ir viską gerai išmaišyti.
- Formą patepti sviestu, iškloti kepimo popieriumi ir supilti masę. Jei turite, pasmaigstykite graikinių riešutų.
- Kepti įkaitintoje iš anksto orkaitėje apie valandą su oro pūtimu 175C.
Ištraukus iš orkaitės, leisti pravėsti. Po 40 minučių ištraukti kepinį su popieriumi iš formos ir padėti ant grotelių. Valgyti tik atvėsintą.
Tai – puiki alternatyva duonos megėjams!
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes