Neįvertinta šaknis – salieras

Kodėl šios tobulos salotos su salieru prie košės ryte? Jos subalansuotos valgyti bet kurio valgymo metu, tačiau ryte mums būtinai reikia apsilankyti mažame kambarėlyje, kad išsivalytų iš po nakties žarnynas, ir vakarienės maisto likučiai. O svarbiausia salierų užduotis – lengvas laisvinamasis vidurių poveikis, žarnyno peristaltikos stimuliacija. Salieras valo toksinus iš organizmo, padeda atsikratyti viršsvorio, nes jo virškinimui išeikvojama daugiau kalorijų, nei gaunama. Na o grikiai ar kita košė suteiks sotumo iki pat pietų, aprūpins maistinėmis skaidulomis ir sumažins norą užkandžiauti saldžiai dienos metu.

Salotos su salieru ir grikiais, 2 porcijos:

  • 1/4 didesnis salieras, šiaudeliais -200ml stiklinė sutarkuoto saliero
  • 2 didelės morkos, šiaudeliais
  • 1/2 balto ridiko (sprindis), šiaudeliais
  • 1-2 saujos špinatų lapelių
  • 10 cm poro baltoji dalis, smulkiai

Užpilui:  1 citrinos sultys arba 2 š kokoso acto, 2š sėmenų ar kito šalto spaudimo aliejaus, po 1/2 a.š. druskos ir pipirų, 1 a.š. provanso džiovintų žolelių, 2 š švelniai pakepintų sezamo sėklų. Viską sumaišyti ir užpilti ant išmaišytų daržovių.

 

salotos su salieru

Daugiau salotų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/salotos/

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.