Šaltuoju sezonu parduotuvėse, o ypač turguje būna pakankamas šakninių daržovių pasirinkimas. Bėda ta, kad salotos su pomidorais arba tik iš pomidorų, vis tiek visą sezoną karaliauja mūsų lėkštėse. Rekomenduoju truputėlį “suzipinti” pomidorų vartojimą, paliekant vietos kitoms daržovėms. Naujas salotų skonis atvers Jums duris į dar nepažintas skonių galimybes.
Vakarienė dviems:
- 2-3 pekino kopūsto lapai- supjaustyti šiaudeliais;
- 1 mėlynas svogūnas- plonais griežinėliais;
- 2-3 šaukštai žaliųjų sūdytų alyvuogių – perplėšti pusiau;
- 1 pastarnoko šaknis – sutarkuoti šiaudeliais;
- 2-3 tamsūs pomidorai arba saujelė mažųjų pomidoriukų – supjaustyti smulkesniais kubeliais.
Viską susluoksniuoti ir pašlakstyti nuostabiu apelsininiu balzaminiu kremu be cukraus ir tyru aliejumi.
Salotų užpilas: apelsinų balzamikas ir tyras aliejus. Druskos dėti nebūtina, nes varškė gali būti sūresnė.
Pagardas: 150 g varškės, 4 sukapotos česnako skiltelės, žiupsnelis druskos ir 2 v. š. natūralaus graikiško jogurto. Viską sutrinti.
Dieviškas derinys – saldžiarūgštės daržovių salotos su česnakine varške…
Skanaus!
Rita
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes