Tai greičiausias ir paprasčiausias, o tuo pačiu ir sveikiausias “Naujametinis” ar kitai šventei tinkantis desertas, kurio nereikia kepti ar ilgai ruošti. Jis visiems gaunasi 100 proc. ir labai sutaupys laiko, ruošiant vaišes! Šis desertas yra beprotiškai paprastas ir nerealiai skanus. Aišku, nebūtina laukti Naujų metų, o tokiu desertu galima pradėti gerą dieną ir mėgautis pusryčiams su kava ar arbata. Beje, jis labai sotus ir tokia stiklinėlė pusryčiams šio patiekalo užtikrins sotumo jausmą iki pietų. Mėgstantiems užkandžiauti, šis maistas bus tikra atgaiva, nes jame:
- daug skaidulinių medžiagų,
- daug gerųjų riebalų, kurie reikalingi energijai palaikyti.
- jokio pridėtinio cukraus ir gliuteno.
Ingredientai:
- ½ pakelio „Smaližiaus granolos“;
- 1 indelis rikotos sūrio;
- 300 g varškės „Dobilas“ 9 proc.;
- 200 g natūralaus jogurto;
- 50 g Sukrin Gold eritritolio;
- 1 stiklinė šaldytų uogų (avietės ir mėlynės ar braškės).
Gaminimo eiga:
- Rikotos sūrį, varškę, saldiklį ir jogurtą suplakti iki idealios kreminės konsistencijos plaktuvu. 30 sek./8.
- Į serviravimo indelius suberti po 1-2 v.š. „Smaližiaus granolos“, uždėti po 2-3 v.š. varškės masės, ant viršaus po 1-2 v.š. atitirpintų uogų su skysčiu ir vėl užberti granolos. Patiekti atvėsintą, su kava.
- Pastaba: galima pasigaminti iš anksto (prieš 1-2 valandas) ir laikyti vėsiai kol patieksite.
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes