Tai patiekalas, kuris gali šeimoje patenkinti skirtingus poreikius: valgantiems vegetarišką maistą, mėgausis su trintomis uogomis, valgantys tik žuvį – užsidės sūdytą lašišą, o vaikams galima pašlakstyti skystu medumi ar agavos sirupu.
Moliūgų-morkų blyneliai – 4 porcijos:
- 700 g moliūgo gabaliukų;
- 300 g morkų, gabaliukais;
- 4 L kiaušiniai;
- 1/2 a.š. druskos;
- 1 a.š. ciberžolės;
- 1 a.š. džiovinto baziliko;
- 2 stiklinės pilno grūdo avižų miltų;
- Kokoso aliejaus kepimui.
Moliūgų-morkų blyneliai – gaminimas:
- Visus išvardintus ingredientus suplakti mikseriu.
- Keptuvę patepti kokoso aliejumi arba naudoti ne daugiau 1 a.š. aliejaus vienam kepimui.
- Blyneliai gali būti gardinami sūdyta lašiša bei citrinos griežinėliu.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes