Grybų koldūnai – receptas iš laidos “Klauskite daktaro”. 2019.02.21 LRT Mediateka.
Grybų įdaras:
- 1 svogūnas – supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais;
- 250 g grybų – dalis gali būti šaldytų/džiovintų/šviežių;
- Po ½ a. šaukštelio druskos, pipirų;;
- 1 šaukštelis ghee – lydyto sviesto;
- Šviežių ar džiovintų čiobrelių;
Tešlai:
- 2-3 šakelės petražolių ir krapų (15g);
- 2-3 skiltelės česnako;
- 1 kiaušinis L dydžio;
- 100 ml vandens;
- 200 g pilno grūdo avižų miltų
- 1 šaukštas balkšvojo gysločio miltelių (10g)
- 1 a.š. druskos;
- 150 g verdančio vandens;
Grybų koldūnai – gaminimo eiga:
- Ištirpinti sviestą, suberti svogūnus ir smulkintus grybus, prieskonius ir patroškinti 6-7 minutes be dangčio, kad išgaruotų drėgmė. Palikti atvėsti.
- Avižų miltus sumaišyti su gysločio milteliais, druska ir užplikinti verdančiu vandeniu intensyviai maišant.
- Plaktuvu suplakti iki vientisos žalios konsistencijos žalumynus, česnakus ir 100ml vandens. Gautą žalią skystį įminkyti rankomis į plikytą tešlą ar sumaišyti viską plakiklyje . Atvėsinti tešlą.
- Kočioti ant padėkliuko, pabarstyto kukurūzų miltais.
- Įdaro dėti po mažą šaukštelį, užspausti kraštus, ir koldūnus virti 2-3 minutes.
- Koldūnus su grybais valgyti su jogurtu, pabarstyti žalumynais.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
sveiki. gal galit pasakyti, kur isigyti balkšvojo gysločio miltelių, nes randu tik luobeles. aciu
Sveiki, rašant receptus, jūsų palengvinimui mūsų parduotuvėje turimus produktus išskiriame kita spalva. Ant jų paspaudę iš karto galite matyti jų kainą ir aprašymą. ://pirmassaukstas.lt/parduotuve/produktai-be-glitimo-ir-pridetinio-cukraus/balksvojo-gyslocio-seklu-luobeles-psyllium-husk-milteliai/
Laba diena. Ar tikrai 200g. miltų užplikyti tik 150g.vandens? Net ne visi miltai sudrėko su tokiu kiekiu vandens.
Ačiū
Tikrai jūs teisus, miltai ne visi sudrėksta. Geriau viską daryti mikseryje, nes tuomet galima iš karto užplikinti plakant miltus vandeniu ir tuoj pat įmaišyti žalią plakinį. Kitu atveju reikės ilgai mkinkyti rankomis. Dar kartą pažiūrėkite video:
https://www.facebook.com/pirmassaukstas/insights/?section=navBrandedContent&bc_auto_shown_tagged_post_id=2017608115022371¬if_id=1550772364867224¬if_t=page_branded_content_post