Mėsos suktinukai su spalvotu įdaru (2 porcijos):
- 4 ploni jautienos pjausniai (4 x 80 g);
- 100 g paukštienos (filė arba kulšelių mėsos);
- ½ raudonos paprikos;
- ½ svogūno;
- 1 nedidelė morka (apie 90 g);
- 3 skilt. česnako;
- Druskos, pipirų, ciberžolės,1-2 a. š. garstyčių su grūdeliais, mairūno;
- Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto.
Gaminimo eiga:
- Į mikserį sudėti gabaliukais supjaustytą svogūną, papriką, morką, suberti prieskonius ir česnakus. Sukapoti iki košelės. 7 sek./5 Palikti inde
- Sudėti paukštienos gabaliukus ir pakapoti iki smulkių gabaliukų. 12 sek/6 greitis. Išdėti ant paruoštų pjausnių.
- Jautienos pjausnius padėti tarp 2 maistinės plėvelės lakštų ir išmušti plonai bukąja plaktuko puse. Pabarstyti žolelėmis, patepti garstyčiomis. Ant jų išdėti pagamintą faršą ir susukti. Gausis 4 suktinukai.
- Apkepti ant įkaitinto ghee sviestelio po kelias minutes abi puses. Po to įpilti 50 ml vandens, uždengti ir patroškinti 15 min. ant silpnos kaitros. Geriausia gaminti nedideliame puodelyje.
- Kol gaminsis mėsos suktinukai, pasiruošti šviežias sezonines salotas. Jas gardini obuolių actu, aliejumi, prieskoninėmis šviežiomis žolelėmis.
Skanaus Jums linki Rita Šilenskienė Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja. Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes