Vasarą reikia kuo daugiau valgyti šviežių uogų ir tai padaryti labai lengva. Sumaišius su kitais ingredientais, galima pasigaminti ir uogienę, ir ledus, ir vasarišką šaltą sriubą ir desertą, ir t.t.
Mėlynių džemas (1l džemo) – reikės:
- 3 apelsinų, nulupti, supjaustyti ketvirčiais;
- 250 g džiovintų natūralių abrikosų, išmirkyti per naktį (arba figų);
- 600 ml mėlynių;
Mėlynių džemas – gaminimo eiga:
- Abrikosus su 150 ml vandens užvirti ir pavirti 3 min.
- Viską sudėti į blenderį ir suplakti iki idealios konsistencijos.
Blynams (4porcijos):
- 2 didelės morkos;
- 25 cm ilgio cukinija, supjaustyti gabaliukais;
- 100 g razinų;
- 4 XL kiaušinių;
- 250 g avižų sėlenų;
- 2 prinokusių bananų;
Viską suplakti iki blynų masės ir kepti ant ghee sviesto.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Okaip su kolorijomis
Pusryčiams – tai idealus pasirinkimas. Kai valgai dienos metu subalansuotą maistą, kalorijų neskaičiuoji, ir to mokinu savo klausytojus. Kalorijų skaičiavimas – papildomas stresas, kurio ir taip apstu gyvenime. Tad geriau tvarkingai maitintis ir mėgautis maistu:)