Mano becukriai batonėliai gaminami iš:
- 300 g pilno grūdo avižinių dribsnių
- 70 g džiovintų slyvų
- 20 g goji uogų (raugerkšnio džiovintos uogos)
- 50 g lazdyno riešutų-sukapoti nedideliais gabaliukais
- 10 g čija sėklų+100ml vandens
- 40 g saulėgrąžų
- 180 g džiovintų datulių ir 200ml vandens
- 40 g ištirpinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus
- 50 g 72 proc. juodo šokolado-susmulkinti iki mažų gabaliukų
Batonėliai gaminami tokia eiga:
- Čija sėklas išmaišyti 100ml vandenyje. Palikti kol supjastysite vaisius.
- Visus džiovintus vaisius nuplauti. Visus vaisius (be datulių) supjaustyti razinos dydžio gabaliukais. Datules užpilti 200 ml vandens ir užvirti. Palikti ataušti. Suplakti arba suminkyti rankomis į košelę.
- Dribsnius, visus supjaustytus džiovintus vaisius, saulėgrąžų sėklas, pasmulkintus lazdyno riešutus, susmulkintą mažais gabaliukais šokoladą – viską išmaišyti.
- Supilti išbrinkusias čija sėklas, suplaktas ar suminkytas datules ir viską dar kartą gerai suminkyti. Jei trūksta drėgmės, galima pašlakstyti vieno apelsino sultimis.
- 25×25 cm skardelę iškloti kepimo popieriumi, iškrėsti masę, suploti, išlyginti drėgnomis rankomis ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 min./190C, kol apdžius ir vos apskrus viršus. Batonėliai atvėsinami, 6 valandas palaikant šaldytuve ir supjaustomi aštriu peiliu.
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes